Pages

Tuesday, November 2, 2010

HaPpY BiRtHdAy..to....MeeEEEee

HappY BiRthDay to Me..

birthday pertama setelah bergelar seorang isteri,
birthday terakhir sebelum aku bergelar seorang ibu.. insyaAllah.....

dah pon melangkah lagi seangka umur aku.. bermakna dah 29tahun aku menghadapi ranjau hidup aku..
dari seorang kanak2, menjadi seorang pelajar, menjadi seorang remaja dan sekarang sudah pon menganjak ke alam dewasa.. dan tak lama lagi akan bergelar seorang mama..

time really flies.. banyak perkara yang aku dah lalui dalam hidup aku.. banyak sudah drama yang aku lalui.. cuma satu yang aku sgt2 bersyukur kerana aku dah lalui kehidupan aku yang lepas dengan penuh ketabahan.

fasa terbaru hidup aku, start pada 19/12/2009 apabila aku bergelar seorang isteri kepada seorang insan yang amat2 aku cintai..bahtera keluarga baru aku ni bahagia walau pon dalam kesederhanaan.. aku sgt2 bersyukur dikurniakan seorang suami yang memahami dan sayang kat aku..aku tetap akan mencintai dia sampai ke akhir hayatku..

my wish for this 29th birthday is to become the best wife to him, the bestest mama utk si tecik tomey yang akan menjenguk dunia tak lama lagi.. dan yang paling aku harapkan kebahagiaan menjadi milik aku selamanya...




Monday, November 1, 2010

November is coming...

today dah pon 1st November 2010.. meaning lagi 2 bulan nak menjangkau ke tahun 2011. Meaning jugak esok adalah birthday aku yang ke 29 tahun.. oohh, baru nak masuk 29 rupanya aku nih. ahhaha..teruja betul.. angka 9 kat belakang tu buat aku takut plak.. tp, bila dipkirkan balik, buat ape nak takut, angka2 tu tetap tak kan menurun.. naik tahun, maknanya, naik la angka tu lagi setakok...uhuks..

mggu ni,baby dalam kandungan aku dah pon 28 mggu.. sekejap jer masa berlalu, alhamdulillah, preparation utk si kecil dah pon ada serba sedikit lengkap... cukuplah stakat skarang.. nanti mama beli lagi baju utk baby k...


Tgk kat Ticker tu, 83days to go.. huhu.. tak sabar nak tggu baby ni keluar.. nak tgk dia depan2 mata.. ni asyik tgk melalui scanner jer... hihi.. masa tu baru dapat peluk cium dia..


last week, aku dah receive my BP set from Enjoybreastfeed.com. sangat effective service dia.. order hari ni, esok dah sampai.. congrate Enjoybreastfeed.com. bleh la order lagi utk lain2 barang nanti...skarang ni mmg berniat baik utk Full BF baby ni nanti.. harap2 niat baik ni dipermudahkan oleh NYa...amin...


dan tak sangke jugak dah hampir setahun usia perkahwinan ku dengan suami ku tercinta.. dalam setahun ni, walaupun tetap ada pertelingkahan kecil, tapi, bagi ku, suami ku yang satu ni tetap yang terbaik utk diri aku.. semakin hari kasih sayang aku kat dia makin bertambah.. serius its grows...!! I love him soo much, till the end of the days.