Pages

Monday, December 27, 2010

Cerita Bulan Disember 2010

terpaksa letak title utk entry ni macam nih... sbb, banyak sgt cerita nak cerita yang terjadi pada bulan disember nih...disebabkan kekangan masa yang dipenuhi dgn kerja2 yang azali, tak sempat aku nak menulis dalam blog nih...

pada hari aku tulis ni, kandungan aku ni dah pon 36weeks.. oohh, time really flies.. bila dipikir2kan balik, cuak jugak dok bayangkan labour room tu.. tapi, bila pikir, lower abdomen aku yang makin hari makin sakit dan susah utk membuat sebarang pergerakan, aku jadi tak sabar nak kuarkan Si Tecik Tomey nih dr rahim aku..tambah2 plak skarang ni dia asyik wat urutan2 lembut dr dalam perut aku nih.. kdg2 geli...kdang2 sakit.. tapi, aku rasa bahagia... sbb aku tau dia aktif di alam rahim ku.. apa yang aku pinta, moga sibaby lebih aktif dan lebih ceria bila melihat dunia...

berbalik cerita bulan disember aku nih, start from 7 Disember 2010, genaplah usia suami tercinta ku 29tahun.. no birthday present for this year, cuma aku plan, nak wat birthday treat jer kat dia.. since we will going back to my hometown for celebrating my sister wedding, aku suarakan pendapat aku utk singgah di Cameron Highland masa otw balik kg for small celebration birthday dia.. tu jer birthday treat utk my beloved hubby tahun nih..hadiah besar masih dalam kandungan aku.. hahha..

10 and 11 Disember 2010 - Alhamdulillah, kakak aku dah pon bergelar seorang isteri kepada En. Hanif.. alhamdulillah.. tercapai jugak hajatnya selama ni walaupon pelbagai rintangan terpaksa dia tempuh..percayalah semua yang dah terjadi, ade hikmahnya. 10hb tu hari akad nikah.... all the preparation are well organized.. 11hb the big day.. masyaAllah, hari yang sgt memenatkan.. hujan rahmat yang sgt2 lebat 5 kali dalam satu hari... aku yang memboyot ni pon terpaksa memberikan tenaga yang seoptimum mungkin utk menjayakan majlis.. huhu.. yang lelaki2 usah dicakaplah.. berkali2 mandi hujan... credits to bapa mertuaku yang dtg dr Bota utk membantu...dan abg nizam yang jugak bertungkus lumus berpecah peluh dalam hujan membantu kerja kawen kali nih.. dan tak lupa utk family ku, paksu, suamiku, adik2 lelaki ku termasuk sepupuku lelaki nan satu itu yang tak berkire tenaga membantu walau dalam keadaan basah kuyup....thanks to all....

19 Disember 2010 - hari yang sgt aku tunggu2 dan bermakna dalam hidup aku.. my first wedding anniversary... alhamdulilllahhh aku berjaya menjalani kehidupan rumahtangga selama setahun nih.. dan apa yang aku pinta, utk tahun2 seterusnya akan menambahkah keriangan dan kebahagiaan dalam kehidupan keluarga kecilku lepas nih...Thanks hubby sebab membahagiakanku selama 365hari nih.. setahun yang penuh bermakna dalam hidupku.. Sayang akan tetap menyayangi Abang selama2nya. Hanya Abg di dalam hati sayang.. tiada dua dan tiada ragu utk itu.. kasih sayang Syg kat abg semakin bertambah meniti hari ke hari....Walaupun tiada sambutan meriah.. tiada gi honeymoon for second time, tapi.., sepetang di Fraser Hill udah cukup bermakna asalkan bersama2 dengan suamiku tercinta....

25Disember 2010 - episod berjalan lagi.. kali ni balik ke Perak utk kenduri ibu saudara pupuku, Mak Njang Sara & Pak Njang Muiz dan Maksu Adila & PakSu Faizal... Selamat Pengantin Baru for both couple..