Pages

Monday, January 3, 2011

HappY New Year

First of all nak wish "HAPPY NEW YEAR 2011" to all.. berakhirnya 2010 dan bermulanya 2011. hopefully 2011 will be the great year in next 11th month ahead.

recapping 2010.. the year that my life change a lots.. very great moment, very great experience I have. 2011, bermulanya kehidupan aku sebagai seorang isteri.. hidup bersama, mengharung segala manis bersama dan juga menelan segala pahit kehidupan bersama.. alhamdulillah, segala onak dan duri dapat kami tempuhi.. berjaya harungi... setiap bulan, setiap mggu, setiap hari, setiap jam, setiap detik kasih sayang aku terhadap suamiku makin bertambah...

March 2010 - our honeymoon at negeri dibawah bayu.. satu saat yang sgt bahagia.. dapat meluangkan masa dan bercuti bersama dia yang tercinta.. from KL - KK - Kudat - Kundasang - KK - KL. perjalanan yang sgt jauh.. tetapi tiada sepatah keluhan pon asalkan aku hanya bersama dia...

Our life become more meaningful after aku disahkan hamil.. Alhamdulillah... looking at my hubby face, betapa gembiranya dia, betapa bahagianya dia, dan begitu juga bahagianya aku tatkala itu..alhamdulillah.. bersyukur.. bermula lah life aku sebagai 1st timer pregnant lady. tidak semudah yang aku sangka,..dan alhamdulillah, tidaklah seteruk yang aku sangka.. diawal kehamilan aku, boleh dikatakan, langsung tkde alahan.. Betapa Allah menyayangi aku dengan situasi seperti tu.. walaupon aku terpaksa driving all the way from Ampang to KLIA everyday utk menunaikan kewajipan aku sebagai seorang pekerja.. tapi, alhamdulillah.. tiada masalah yang aku alami.. paling aku bersyukur, Allah memelihara kandungan ku, walaupon ketika 2 bulan pertama, aku sibuk dengan volleyball training.. sungguh gigih aku masa tu.. haha..nak jugak bersukan tapi, masa tu, aku pon tak tahu yang aku dah pregnant...huhu...

Raya 2010 - Tahun ni, di atas persetujuan masing2, its my hometown turn.. Raya bersama suami mmg sgt best...kdg2 rasa speechless nak cerita how meaningfull is that....cukuplah aku kata, mmg cukup2 bermakna dan bahagia...

Baby Check Up - the most lovely part for me... tak penah satu kali pon aku gi check up sorang diri.. semuanya mesti hubby temankan.. tak penah walau sekali pon aku dengar die merungut each time kena temankan aku gi checkup.. time kasih abg.. tatau camana nak express ucapan sebesar2 terima kasih utk abg..

Angin, Colic, Heart burn - ini jer salah satu masalah aku masa pregnant nih.. mmg aku ni anginnn jer..malam2 mesti terjaga tengah2 malam.. angin.. dan setiap kali tu jugak, aku akan kejutkan hubby suh dia urut belakang.. dengan rela hati, dia urut.. time kasih abg.. sayang sgt2 berterima kasih sbb lepas urut, mesti leh tidur ngan jayanya sampaikan terlambat bangun pagi.. hahah...

Our Birthday - my bzzday is on 2nd Nov, his bzzday is on 7th Dec - eventho this year tak der hadiah utk masing2 tetapi this 29th bzzday adalah sgt2 bermakna.. last year before angka kat depan tu change to "3" ohh no.. dah nak masuk alam 30-an ker... tua dah rupanya...masa birthday hubby, kitorang gi Cameron.. just a small treat to him eventho, dia yang bersusah payah kena drive..huhuhu.. sonok jugak pagi2 dah bekpes nasik lemak kat cameron highland..

My Sister Wedding - alhamdulillah, kakak aku dah pon jadi isteri kepada yincik hanip.. huhu.. congratulation for both of you..

Our 1st anniversary - Setahun hidup bersama ngan dia..bahagia sgt2.. gaduh..?? of cos ade.. sedangkan lidah, lagi tergigit.. inikan pula suami isteri.. tapi, semua tu kitorang take as asam garam umah tangga... takde holiday, takde celebration cuma gi jalan2 ke Fraser Hill.. dah lama aku tringin nak gi.. ni pertama kali dapat jejakkan kaki ke fraser hill..walaupon kandungan aku membataskan segala pergerakan aku, tapi, aku gagahi jua... aku nak 1st wedding celebration aku ni sempurna.. di mata aku dan jugak mata hubby aku..

Cukup la aku recap beberapa peristiwa yang dah berlaku dalam 2010.. banyak lagi sebenarnya.. tak larat aku nak menaip kat sini.. hopefully more enjoyable story, more sweet memory yang akan tercatit utk tahun 2011 nanti...

apa yang aku wish utk 2011, aku nak jadi isteri yang terbaik utk suami aku.. aku nak jadi ibu yang terbaik utk anak ku yang bakal menjenguk dunia bila2 masa saja skang nih.. bermulanya 2011 dengan gelaran terbaru aku, mmg menjadi tahun pembuka yang lebih bermakna utk aku..

No comments:

Post a Comment