Pages

Thursday, April 28, 2011

Kasih aku sgt TULUS okey!!!

Kenape laa ade org dengki dengan kebahagiaan org lain ehh??? Sampai hari ni masih tak faham walaupon berita ni aku tau dah hampir semggu..

Dah 1 tahun 4 bulan aku jadi isteri kepada hubby aku, then, last week ade plak org kata aku ni tak layak utk hubby.. selama 1 tahun 4 bulan ni, tak penah aku kacau hidup orang, tak penah aku menyibuk perihal orang lain.. yang aku pastikan cumalah utk membahagiakan kehidupan aku sekarang nih.. since bergelar mama, aku rasa aku semakin bahagia..

then, damn, i heard this news yang memang menyebabkan kesabaran aku meletup, meledak.!!!. apa salah aku kat dia? Buruk sgt ker rupa aku sampai kuar statement “ntah apa la yang izam tgk kat nita tu?” state plak yang nak kenen2 kan hubby aku with awek mix arab yang lawa n hidung mancung..bukan macam aku la kan?
Dan yang paling aku tak bleh trima bila dia kata aku ni dah guna2 kan suami aku.. hello.. what the hell aku nak buat semua tu la.. then, kaitkan segala hal family aku yang mana dia tak dak hak nak judge pon family aku ni camana. Family aku is the bestest ever.!!! Walau mcammana pon, aku sayang family aku.. org lain tak der hak.. especially dia ni la. Ade ko kenal ker family aku?

Bab guna2kan suami aku, since aku bujang, tak pernah terlintas di hati aku utk guna ajaran sesat ni utk org lain menyintai aku.. walaupun diri aku ni tak cantik, tak sempurna, aku masih mengharapkan there’s will have a guy yang akan sincerely menyintai aku dan menyayangi aku... sampai la aku mengenali suamiku sekarang nih.. yang aku tau hubby aku sayang aku seadanya aku, dan aku menyayangi dia seadanya dia.. itu yang pasti..bila ada org berfikiran jahat macam ni kat aku, terdetik di hati aku, ntah2 diorang ni yang main2 bomoh nih..mmg tak baik buruk sangke kat org.. tapi, aku akui, sebagai manusia, sedikit sebanyak fikiran jahat menguasai diri aku..

Aku hampir gaduh ngan hubby aku sbb kes nih.. tapi bagi hubby, dia cuma anggap ini adalah dari hati2 org yang mendengki kebahagiaan kitorang dan psyco game utk memporak peranda kan kehidupan bahagia aku.. Ya Allah, betapa aku goyah, lemah utk hadapi dugaan ni.. tetapi Allah anugerahkan aku seorang suami yang cool dah tidak cepat melatah dengan semua dugaan ni... sesungguhnya, aku mmg tak kuat, yang menguatkan aku hanyalah hubby dan doa yang tak putus pada Mu Ya Rabbi..

** macam2 rupanya dugaan alam rumahtangga ni yer... bila kedua suami isteri takde masalah, masalah luaran pulak yang timbul.!!**

No comments:

Post a Comment