Pages

Friday, November 18, 2011

Brand New Nissan Sentra Sport

Lamanya aku amik masa nak hapdet pasal my brand new white horse ni..(boleh jadi horse ker kalau tak de lambang horse macam ferrari tu..huk..looser!)



Oh ya, tu hari, aku ada jot pasal aku dah letgo my kesayangan kelisa.. naper aku jual?? Sbbnya, aku terpaksa tanggung 2 bijik keter yang mana satu lagi tu satria.. satria ni xceli bukan aku owner.. tapi, aku Cuma guarantor jak.. tapi, cis cis dan cis, owner macam H*R*M tu cuma pakai kete tu setahun dan kemudian kena TARIK..!! b*dOh.. mampu bayar 8 bulan jer.. pastu, aku plak yang terpaksa settlekan keter tu utk bawak kuarkan keter tu.. dan aku terpaksa menanggung selama 5 tahun! DAMNN!!

Selepas hasil perbincangan ngan suami aku, kitorang sepakat nak letgo satria tu.. sbb penat la bayar 2 bijik keter.. then, bila ty nak jual, used car Cuma nak amik 10k jer time tu.. which is kat bank ada lagi dalam 19k gitu.. isk.. then, kitorang posponnnn lagi.. pastu, kitorang rasa letey..bayar memahal 2 bijik kete.. wal hal, pakai yang kecik kelisa kesayangan aku jer..kitorang plan nak jual 2-2 then amik satu kete yang lebih besar..utk keselesaan masing2.

Banyak kitorg tanya, Proton, dia langsung tanak amik keter satria tu....used cars – nak amik satria arround 6-7k shj. Toyota- pon tanak amik satria, just nak amik kelisa. Then kena tmbah lagi downpayment utk new car. Lastly terjumpala seorang kakak sales women nih.. saleswomen Tan Chong.. die kata, dia amik 2-2, satria, tan chong amik, n kelisa dia tolak kat used car yang deal ngan Tan Chong. Huk.. menarik.. tapi, harga kereta yang kitornag bekenan time tu, 500 lebih dr yang kitorang dok bayar sekarang.. wooooo hooo.. tak bleh.. tak mampu den!!.. **ohh sylphy, apakan dayaku....aku tidak mampu memilikimu...

Then, lastly after beberapa kali follow up.. mmg btul2 bagus akak tu buat keje.. lastly aku tanya keter yang lebey murah sket.. then.. dia cakap ade...lepas tu wat kira2 + without downpayment.. woow.. maybe this is the time.. so, aku ngan suami aku decided amik keter nih.. SENTRA SPORT.. wuuu whuhuhu.. bila baca review pasal this car, ramai org kata, Sentra ni performance tak bagus la.. ugly car la..mcm2 bad review lahh!!! Terasa plak macam looser.... tapi, for me, tu jer yang mampu.. walau camana pon, aku sayang this car macam aku sayang kelisa aku dulu..

 **xceli nak citer pasal NISSAN Service Centre.. tpi, buat perkenalan dulu la sebelum citer pasal service.


No comments:

Post a Comment