Pages

Wednesday, November 2, 2011

dua november dua ribu sebelas...

apa ade ngan tarikh nih? tarikh 2 november mmg tarikh yang aku tggu setiap tahun.. ye la kan,, birthday aku kan.. wahh.. happy birthday to me.. happy birthday to me.. happy birthday to me... happy birthday tooooooo me.....

Usia aku sudah menginjak pangkal 3 ni? huks.. dah 30 tawun aku ni.. dewasa sudah.. tapi, apa kepuasan yang aku dapat selama 30 tahun (ngeri plak bila banyak2 kali dok sebut angka nih) menghirup udara2 segar nikmat dari Ilahi ni??




(Aku.. tatkala berusia 30 tahun)


apa perasaan aku hari nih? suka kah aku di hari kelahiran aku nih?? ntah la.. yang pasti tahun ni tak seperti tahun sebelum2 ni yang mana aku rasa gembira sgt bila tiba tarikh nih.. tapi tahun ni, aku tatau nak gambarkan camana perasaan aku tatkala nih..

boleh tak kalau aku kata, hati aku takde rasa gembira pon hari nih.. hati aku rasa mcm sayu, macam sedih and yang lebih tepat aku rasa, aku rasa tak best la hari nih..

bukan sbb aku tak bersyukur.. sungguh aku bersyukur kerana Allah masih memberi aku peluang hidup di dunia nih..

mungkin jugak sbb satisfaction in life aku ni dah hilang.. aku plak tatau camana nak achieve semua kepuasan2 dalam hidup. arrghh,,.. bunyi macam aku ni manusia yang tak tau bersyukur plak..T_T...

ape ekk yang aku dah dapat sebelum aku 30 tahun nih??

Cinta -alhamdulillah, pencarian cinta aku berakhir, aku dapat sebuah cinta dari suami aku..
Pasangan hidup-bila dah ada suami, ade la pasangan hidup aku.. (mmg aku sayang dan chenta suami aku sgt2)
Anak - anugerah dan amanah Allah yang sgt tidak dapat digambarkan.. Izni Aisy Hakimi penyeri keluarga kami..
Kerjaya - aku bersyukur dan berpuas hati dgn kerjaya aku sekarang..
Kereta - dulu aku tak abis2 merungut kereta aku kecik.. balik kg pon penuh satu kete sbb bonet sgt kecil ok.... alhamdulillah, aku dah diberi rezeki utk tukar kereta yang selesa sikit dr Cik Kelisa aku dulu.. (siyess aku masih rindu cik kelisa aku.. yang sgt byk berjasa pada aku..apa khabar ekk die ngan Tuan baru?
kehidupan - kehidupan aku, takde la mewah dan takde lah susah, Alhamdulillah, cukup2 makan org kata.... ada tika aku rasa sesak jugak hidup nih... tapi, takde la sampai meminta makan dari org lain...

bila tgk dot dot tu, takde la looser sgt aku ni kan.. resah gelisah hati aku ni kurang la sikit..bagus jugak yer bila luahkan perasaan dalam blog ni, terubat jugak sikit hati nih..... (thanks blog!!!)

walau camana pon, aku tetap meneruskan hidup aku seperti biasa.... bak kata orang, life must go on.. banyak jugak wish list aku setelah aku berusia 30 tahun nih.. antaranya :-

1. aku nak jadi seorang wanita yg lebih baik. (wanita tu.. huhuhu.. tak agak2)
2. aku nak jadi seorang mama yang terbaik kat Hakimi..(bila org ty Hakimi nanti “mama baik tak?”, aku bangga kalau dia jawab “Mama Kimi BESSSST”.. bangga gila aku masa tu)
3. aku nak jadi seorang isteri yang baik.. (sekarang aku tak baik ker? Hhaha.. baik jugak..!! nasib ler puji diri sendiri kan)
4. aku nak punya kediaman sendiri.. siyes aku jeles bila tgk org lain dah ada rumah sendiri. Mmg rumah sekarang rumah suami, tapi, rumah tu nama my MIL n suami, apa yang aku nak, rumah baru kami, nama aku + suami.. sekurang2nya, rasa harta sendiri...


tu lah antara2 nya.. panjang pulak kan aku berceloteh.. hihi. walaupon senarnya, aku hanya nak meluahkan rasa sedih aku di pagi birthday aku nih...

kepada yang wish, terima kasih... Love you all...












2 comments: