Pages

Monday, November 14, 2011

Hakimi 10 bulan sudah...

See!! this ticker showed that my adorable precious son is already 10 month old.....

Alhamdulillah.. setinggi-tinggi kesyukuran ku panjatkan kepada yang maha Esa.. !! Hari ni genap usia Hakimi 10 Bulan.. siyess, aku bahagia dapat tgk perkembangan Hakimi di depan mata aku.. :-)..aku mmg tak sanggup kalau nak berjauhan dengan dia.. huhu.. ade jugak yang minta nak jaga Hakimi kat kampung..., ohh tidak, mmg aku takkan bagi..aku sanggup bersusah payah utk anak aku...

Kebanggaan aku ketika ini adalah, 10 bulan hakimi membesar dengan susu ibu.. susu yang terbaik di dunia.. ya.. aku masih berjaya menyusukan Hakimi sehingga ke saat ini.!!trima kasih Allah...dan aku masih mengejar utk menjayakan misi mendapatkan degree penyusuan apabila Hakimi genap setahun nanti..

antara perkembangan Hakimi diusia 10 bulan ni adalah seperti berikut :-
  • dah boleh merangkak.. (dah laju macam peluru)
  • sekarang dah belajar memanjat.
  • asyik nak berdiri jer walhal kaki belum larat lagi nak berdiri.
  • mulut yang sangat bising...(meriah umah...kalau kat public pon bising..)
  • suka main bakul persiapan dia.. (penat mama n papa belikan toys, tapi botol  bedak jugak dia nak main..)
  • Suka sengih cute apabila tgk citer upin ipin kat handfon papa (hai... saya upin, ni adik saya ipin..!! haiii!!! - waktu ni, dia suke sengih nampak gigi dia..cute gell!!!)
  • gigi dah ada 2 btg kat bawah.. kat atas baru menunjukkan rupa..(sakit oo kalau kena gigit)
  • pandai pok amai2.. (tgh tido pon nak pok amai2.. adoyaiii...)
  • pandai bye bye.. (babai yg bersepah..hahah..)
  • suka MAKAN!!! (same macam mama,... uwaa..)
  • Suka wat geleng2 kepala.....(leng leng leng tergeleng2..damn CUTE!!!)
Tika type entry ni, aku rasa rinduuu ssgt kat Hakimi.. tak sabar nak balik sbb seronok dia sambut aku bila aku bagi salam dan nampak aku dimuka pintu..!! alahai.. miss you la anak mama..!!!!

2 comments:

  1. kanak-kanak kecil mmg cute.
    seronok dgr citer org... hihi
    singgah usha entry usha iklan. sama2 tmbh tabung blog.
    salam singgah.

    ReplyDelete
  2. alieza dayasari.. thanks sbb tinggalkan jejak disini.. will start visiting your blog from now.. salam kenal..

    ReplyDelete