Pages

Wednesday, November 30, 2011

Mode : Jalan2 Cuti2 Malaysia sudah mari...

tetiba dalam otak aku ni asyik terpikir nak gi jalan.. isk isk isk.. ni lah payah nyer bila tahi lalat kat kaki ni.. hahha.. asyik nak gi jalan2 jer.. huwaaarrghhh.. tahun ni, mmg aku lum gi jalan2 mana lagi pon..ye la kan, ade anak kecik.. hehe,.. tak berani nak menyahut cabaran nak travel ngan baby under 1 tahun.. huhu..

tapi, bila memikirkan esok nak balik kampung kedah utk kenduri kawen Kakzu n Abg Nizam, aku rasa macam nak plan sumthing.. hehe.. mula la aku naik tocang kan.. hahah.. kenduri ari sabtu, so aku ada hari ahad, isnin n slasa utk jalan2..and Rabu 7th December, my hubby bzzday..huhu.. takde plan nak wat birthday trip tahun ni... aku ingat nak bagi birthday present kat suami tercinta, tapi sehingga ke saat ini, aku masih tatau nak bagi apa...

okey2. back to cerita jalan2 aku, aku plan nak g jalan2 Alor Setar on Sunday.. Monday, aku ingat nak gi jelajah Penang.. haha.. nak gi Bukit Bendera.. tmpt yang mmg aku tak penah pi.. isk.. teringin nak pi.. tapi, aku serabut la sbb tatau jalan.. GPS aku, cu aku pinjam.. huhu.. so, aku rasa aku terpaksa redah.. sbb nya nak pi Penang tu, sbb aku ada plan nak gi melawat baby kembar sahabat sejati aku ni, kira BFF aku la,  Wan Suhana.. baru jer 2 bulan melahirkan anak kembar.. isk..mesti comey.. tak sabar aku nak tgk twin..!!!

xceli, aku ni mmg suka gi "hill" ni.. tapi bukan panjat gunung la. aku rasa aku tak daya nak memanjat gunung (walaupon, keinginan aku nak panjat gunung kinabalu masih menebal dalam hati aku... ).. sbb aku suka gi hill ni, sbb nya, sejuk kit.. Cameron Highland, Kinabalu, Fraser Hill, bukit tinggi.. hahha.. ni nak redah Bukit Bendera plak.. Gunung Jerai pon lum penah bawak suami aku gi.. dgr citer dah cantik atas tu..

masa kat Perak tu hari, aku teringin nak gi Maxwell Hill.. tapi, bila aku google2 nak naik atas tu kena naik ngan Jeep, n aku rasa keselamatan Hakimi tak terjamin.. so, tggu Hakimi besar sket, baru plan lagi skali..

saja letak pic ni supaya keinginan nak ke sana lebih membuak2

ni muzium padi.. aku dah penah gi skali,.. ingat nak bawak suami n anak aku gi lagi skali tmpt ni..suka tgk lukisan dia yang seolah2 hidup tu..

ni jer satu2 nyer image yang aku bleh paste kat sini berkaitan gunung jerai.. humm, pastu, masa google tadi, rupanya2 gunung jerai dah ada Taman Strawberry.. wah.. aku terus nampak PAVLOVA... hahaha..

huhu..hopefully, dapat aku amik gmbar aku sndiri bersama Hakimi kat sana nanti.. tatau la dapat ke sana ker tak.. tggu entry aku seterusnya nanti..

** Kepada yang dah bercuti sempena cuti sekolah ni, selamat bercuti...

** Mode :- Excited nak balik kampung esok.. walhal, baju lom pack..sbb dah 3 mggu berturut2 kena packing baju..penatt!!


3 comments:

  1. mai manjat broga hill ni dulu.. aku dah.. hahah

    ReplyDelete
  2. rasa macam tak larat nak panjat.. nak gi hill yang transport naik ke atas.. denggg...!!

    ReplyDelete
  3. tak larat2 aku tp sampai gak la kat atas tu.. semput.. esoknya muntah + cery bery.. gilo panjat broga hills..

    ReplyDelete