Pages

Friday, December 23, 2011

Breastfeeding : Demand & Supply

aku percaya pada konsep demand and supply nih.. and sekarang ni sesuatu yang buruk...dah terjadi pada diri aku..

okey, sekarang, aku cuma pam satu sessi jer kat opis.. ini lah dia padah bila Hakimi tanak minum susu disiang hari....mama dah kurangkan sesi mengepam di opis dari 3 ke 1.. .. huk..!

2 hari lepas, 2 hari berturut2 aku tak pam.. kekangan sibuk dan jugak penyakit M yang ada dalam diri aku.. bila hari ni aku start balik pam pada masa dan tika yang sama seperti sebelumnya, aku just dapat hanya hampir mencecah 2oz jer for both B!..dimana selalunya, hasil yang aku dapat 4-5oz.. dan kalau dapat 7oz tu kira bonus..!! tapi hari ni...???hah...amik ko.. skip pump lagi.. tgk, mind dah set masa ni tak der demand, so, takde supply..!!

so, aku dah insaf.. pasni aku akan pastikan akan pam balik sekurang2 sekali masa di opis...walaupon hakimi kurang minum di siang hari, aku masih hantar jugak EBM kat CikMah, CikMah campurkan EBM dalam makanan Hakimi...so that Hakimi masih mendapat khasiat susu mama walaupun tak minum banyak di siang hari..

No comments:

Post a Comment