Pages

Tuesday, July 26, 2011

Hakimi and solid food



Dah besar anak mama..dah boleh mkn...first time solid food hakimi pada 15/7/2011. Dan mknn pertama hakimi adalah bubur nasik kosong...iyekkk..x sedapkan kimi kan...xper tu baru sesi perkenalan...banyak lagi mknn sedap yang akan mama kenalkan kat kimi...alHamdulillah penerimaan hakimi ok walaupon hakimi buat muka pelik + nk termuntah..huhhuh...

Mula2 mama ingat nak ikut 4 day rules..tapi x jadi..so jadi 3 day rules jer..

Today dah hari ke12 hakimi makan..so far hakimi dah mkn bubur+ carrot, bubur + brokoli dan bubur + bayam..mmg hakimi suka makan...suka mama...

Hmm esok ape menu utk hakimi yer...??

posted from Bloggeroid

Thursday, July 7, 2011

Impian terlaksana...

Byk yg aku simpan nk berceloteh kat sini...tapi kekangan masa mematahkan keinginanku nan satu tu..

Banyak benda yg aku impikan dh jadi kenyataan...

Pertamanya, aircond..dari last year mmg aku dah berhajat nk psg aircond...tapi aku pospon hajat aku tu sampai lah hakimi lahir...dan skg merasa lah nk bayar bil elektrik dari rm20 menjadi rm80..huk...kan nak tido sejuk..apa lagi...bayau jer laa..

Kedua, utk anaknda ku tercinta...hakimi....aku korbankan sedikit duit aku beli deep freezer...just utk letak bekalan EBM aku yg x sebyk mn tu...tp demi nk menjayakan misi penyusuan utk hakimi, aku sanggup..

Ketiganya, mmg saja aku nk penuhi impian aku..lm dah aku nk tukar phone baru..mmg bukan lah sesuatu yg penting..tp, teringin aku dah tahap kronik..berbekalkan duit kutu, alhamdulillah, aku berjaya jugak memiliki SAMSUNG GALAXY S..mmg sesuatu yg amat aku idamkan...

Dan ada lagi satu impian besar jadi kenyataan..tp aku rasa belum tiba masa lagi utk aku nk cerita kat sini..

Ntah bila aku nk corat coret pasal penyusuan susu ibu kat sini...tggu la aku dapat diploma[bak kata geng2 KIM] dulu...

posted from Bloggeroid