Pages

Tuesday, September 27, 2011

Steam it!! by Tupperware



kecik semetit.. tu la perkataan yang keluar dari mulut aku bila tgk pengukus tupperware ni.. hihi.. tetapi disebabkan keinginan aku nak mengukus2, aku redah jugak beli steam it nih.. hehe.. eventho dia sgt kecil, sekurang2 nya dia jadi pengganti periuk kukus aku yang dah berkecai tudungnya tu.. uhuks..

aku dah penah kukus kek pisang dalam nih.. mmg sgt terbaek lah.. kek pisang pon gebusss jer.. okey jugak kan? berbaloi2 walaupon kecik...banyak lagi plan aku nak ngukus nih.. tapi tggu mood..

sesape ade any best recipe yang melibatkan kukus mengukus, bleh share??

Laksa mee

ini lah dia rupa laksa mee yg my sis masak mlm tadi...fuhh mmg sgt2 wallah...sedap giler wa cakap lu..kuahnya adalah sup ketam yg sgt marveles dan sambal udang yg mmg terangkat yu...huhu...

laksa mee ni hy boleh didapati di Pantai Remis, Perak jer.. maybe jugak ada kat area Lumut or Pangkor...uhuhu..exclusive betoi...

laksa mee ni bleh jugak dimasak secara goreng...nk lg mantap, hidangkan dengan sambal udang lipan/ketak..fuhh...mmmg besh...

satu lagi,my sis ni mmg tgn pndai msk..huhu..apa ja dia masak mmg layyyyannnn...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 21, 2011

To realized.................

To realize The value of a sister/brother....Ask someone Who doesn't have one.

To realize The value of ten years....Ask a newly Divorced couple.

To realize The value of four years....Ask a graduate.

To realize The value of one year....Ask a student whoHas failed a final exam.

To realize The value of nine months....Ask a mother who gave birth to a stillborn.

To realize The value of one month....Ask a motherWho has given birth toA premature baby.

To realize The value of one week....Ask an editor of a weekly newspaper.

To realize The value of one minute....Ask a personWho has missed the train, bus or plane.

To realize The value of one second....Ask a personWho has survived an accident.

Time waits for no one.
Treasure every moment you have.

You will treasure it even more when You can share it with someone special.

To realize the value of a friend or family member......LOSE ONE.






Friday, September 16, 2011

AidilFitri 2011


Tahun Ke 2 beraya bersama suami tercinta dan tahun pertama beraya bersama anakanda permata hati mama & papa..