Pages

Wednesday, January 11, 2012

Breastfeeding : My Journey :: Bermula dengan satu IMPIAN

Hhhehe.. dah setahun umur Hakimi, baru la aku terhegeh2 nak cerita ceriti pasal breastfeeding journey aku...

Okeyh, start dr aku join group KIM kat facebook, masa tu aku tgh pregnant..aku dah berazam nak exclusive breastfeed anak dalam kandungan aku.. dan kalau boleh, kalau diberi rezeki, aku nak anak aku disusukan sepenuhnya dengan susu aku sendiri iaitu ibunya....

Maka, bermula lah pencarian ilmu aku.. satu satu aku gali.. setiap artikel berkaitan, semua aku baca.. apa yang aku tak pasti, aku tanya kepada org yang lebih mengerti...

Masa ni, aku juga start kumpul duit utk beli pam susu.. aku kumpul sendiri jer.. sampai umur baby aku 7 bulan, alhamdulillah, sampai juga rezeki aku nak beli pam susu.. aku memilih utk beli SPECTRA 3 jer.. mmg aku teringinn sagt nak Medela FS tu.. tapi, apa kan daya, aku tak mampu.. cukuplah Spectra 3,.. semoga dia juga dapat berjasa pada aku...

Aku beli spectra 3 ni aku beli full set.. semua skali kalau tak salah aku RM530.. sorry la.. baru sekarang nak story, so that, banyak benda aku dah lupa...humm, aku beli online from http://www.enjoybreastfeed.com/ kalau tak salah aku, set ni macam ni....masa ni, hasil godekan aku, ni yang paling murah yang aku jumpa....ce tgk di sini


This set contains: Spectra 3 Breast Pump ; 2 Breastshield Sets ; 1 PP storage bottle ; Moms Precious PRO Mom Backpack Bag with rain cover ; Moms Precious Cooler Bag ; 6 Moms Precious storage bottles + 2 feeding cups ; 3 Moms Precious Ice Packs

So, banyakkan..semua ada. So that, aku tak risau nak cari kat tempat2 lain lagi dah...

Masa ni, aku banyak berborak dengan suami pasal ilmu penyusuan.. aku nak suami aku support aku.. suami aku sokong aku.. dan yang paling penting, aku nak dia juga ada ilmu pasal penyusuan susu ibu bagi ibu berkerjaya.... supaya dia juga akan pandai handle EBM bila aku takde.. supaya dia akan sentiasa suppot aku masa aku down gegila...!!

Thanks abang, segala sokongan abg yang membuatkan sayang kuat dan lebih bersemangat untuk meneruskan penyusuan susu ibu sampai la sekarang..


**my journey akan disambung lagi...banyak lagi topik yang aku nak share dan sebagai ingatan jua utk aku.. supaya aku lebih menghargai precious moment breastfeeding Hakimi.. 

No comments:

Post a Comment