Pages

Thursday, January 19, 2012

kaitan tanda $$ dengan blogku....(Segmen Abg Ben)

(bling bling mata tgk $$ ni, abg ben)

Ringgit?? Aku start tulis blog since 2005 kut.. masa tu blogdrive (blog tu dah berkubur), langsung tak terpikir blogging ni ada kaitan ngan $$..

Lepas aku register blogspot, still aku tak tau jugak kaitannya dengan $$.. tapi, setelah aku kenal Nuffnang,barulah terdetik hati aku “ohh, buat blog boleh dapat duit rupanya..!!”.. aku pon register la nuffnang n tempek segala iklan..

Tapi, ianya bukan mudah utk mendapatkan $$ dr berblogging nih, tak menarik blog anda, kuranglah trafficnya..

Hasil nuffnang aku since aku register, dalam tahun lepas, aku cuma ada earning terkumpul RM1.75 jer.. nampak sangat blog aku tak menarik kan?? Follower pon 13org jer.. nampak sgt la takder reader pon blog aku nih..

Takpe la., niat awal aku tulis blog pon, nak mengabadikan segala memory yang berkaitan dengan kehidupan berharga aku nih.....


**tapi kalau join segmen abg ben ni leh tambah $$, saya nak juga abg ben..!!



2 comments:

  1. aduhai kesian nya..xpe..skg follower dh btambah sorg..follow u..hek3

    ReplyDelete
  2. Hikhikhik..thanks ezad tmbhkan follower sy..hiihihi..tq tq...

    ReplyDelete