Pages

Sunday, January 29, 2012

Kisah "Mak Perantin" dan jenjalan Nilai 3

Semalam, aku berkesempatan  meraikan kenduri kahwin adik opismate aku.. part paling best, ni kenduri di mana kawan aku tu yang jadi mak pengantin nya.. kenape? sebab..dia mmg seorang yang bertanggungjawab mengambil alih tanggung jawab ibu dan bapa nya yang lebih disayangi Allah SWT..tapi serius, aku salute ngan dia sebab berjaya mengharungi onak badai dan majlis berlangsung dengan sempurna sekali.. kalau lah aku ditempat dia, aku tak pasti aku dapat pikul tanggung jawab sebesar itu atau tidak...congrates my fren,.. u do the great job dear..

hik.. kenape la ayat aku sangat ter skema... ntah la.. bila masuk hal2 family2 ni hati aku tersentuh.. dan sementelah itu jugak ayat2 yang keluar dr minda aku ni jadi skema.. haks..

okey lah, aku bersantai la.. okey, pas bersembang borak sakan, aku pon balik.. tapi la kan, aku rasa terkilan, punya la lama sembang sekeping gambaq pon tak snap.. huk.. apa punya blogger kan aku nih.. cis..! tak profesional langsung.. ha la kan. dah kata amatur..

lepas kenduri, aku pon berjimba2 la kat nilai 3.. mmg takde tujuan niat murni apa2 kat sana.. dengan kekangan kewangan yg maha hebat sekarang nih.. aku saje jer cuci mata, walaupon hati ada berkenan kat kain2 yg tergantung2.. isk.. tak pe.. tggu la..kalau ade duit kan.. 

lepas tu, aku terus gi beranang, umah adik aku Jueliza.. untuk amik adik aku, Jamilah.. dapat tgk si iqram.. fuhh semangat dah anak menakan aku yg tu.. domok.. huhu.. buyatttt sangat.. !! itu lah dia khasiat susu ibu...

pepagi ni, aku rasa beku plak tatau nak tulis apa.. niat dihati nak sambung kisah my breastfeeding journey, tapi mood masih tidak kesampaian.. kena tggu masa yg sesuai..


2 comments:

  1. nape xbgth dtg nilai 3.. dkt ngn umh bungangkasa tu hehee :)

    ReplyDelete
  2. hohh.. rumah bungangkasa kat nilai 3 yerkk. tak pe.. bebila nanti kite terjah k... :-)

    ReplyDelete