Pages

Friday, January 13, 2012

Warded at APSH : Final Diagnose : Gastritis ---- PART 2

Sambung semula..

After sejam aku baring sambil2 tekan perut aku nan sakit itu, doc pon dtg tanya samaada dah ok ker tak? Waktu tu aku kata kat doc, doc, saya dah boleh bertenang, tapi perut saya masihhh sakit.. kurang mmg ade, tapi still sakit...

Doc kata, saya warded kan kamu la yer, utk further investigate.saya takut ada probelm ngan your pancreas.saya refer kamu kat doc bla bla bla.. waktu sakit, saya dah tak peduli dah nak refer kat sapa ker,.. aku Cuma cakap kat doc.. doc buat la camana pon janji sakit perut saya ni hilang.. hahha..

Sebelum aku dihantar ke ward, nurse2 tu lagi skali datang amik darah and cucuk utk drip air.. masa diorang inject nak amik darah tu, adus, darah aku tanak kuar.. so diorang kata, aku ni too dry.. nurse tu cakap aku kurang minum air... tapi, kat office jer aku dah minum 2liter air..huk. tak cukup lagi ke ekk??sakit betul masa dia nak tekan2 utk kuarkan darah aku.. abis kat tgn, sbb darah tu tak cukup, dia terpaksa inject guna syringe kat lengan plak.. duh. Sakit duhh...

Ha, masa dia inject utk drip tu, isk,..mmg sakit.. masa tu aku terpikir, kalau aku pon sakit gini, camana la Hakimi tu hari masa dia warded n kena drip tu.. mesti dia lagi rasa sakit dr aku.. uwaa.. sian anak aku...

Lepas jer procedure2 tu selesai, diorang tolak aku ke ward.. sekali lagi aku duk atas wheel chair.. huhuks... suami aku n Hakimi follow sampai ke ward.. sayu jer aku tgk Hakimi masa tu.. sian kat dia.. sampai terdetik kat hati aku, aku tanak sakit lagi dah sbb aku terpaksa tinggalkan hakimi kalau aku kena duk ward.! Isk... lepas jer aku baring, Suami aku pon bawak hakimi balik....

Di ward, ade sorang nurse dtg suh sign itu ini, n dia terangkan beberapa perkara, nurse tu bagitau aku, aku di refer ke general surgeon Dr. Jasmi..ukk, surgeon?? Risau dah aku.. nurse tanya lagi, penah operation? Urkk... tak penah..!!.mmg hati aku berombak rindu la waktu tu.. takut.. iskk, nak kena operate ker? ..pastu Nurse tu cakap lagi.. Puasa ye..jgn makan n minum pa per... adus, terus kerisauan aku bertambahh..

Masa tu perut aku masih sakit.. dan bertambah ngan kerisauan aku, mmg aku tak bleh lena, sampai lah kul 4.50am aku lelapkan mata setelah aku melepaskan angin2 dalam badan aku..haha.. lega sket rasa.. sedari aku sakit petang tu, aku langsung tak sendawa n langsung tak kentut..!!dan kul 5.30am, nurse dtg utk check blood preasure.. so aku dah terjaga.. perut aku dah ok sket.. tapi masih tak selesa.! Dan kebimbangan aku pon bersambung semula sementara menunggu doctor datang....

**BERSAMBUNG KE PART 3

No comments:

Post a Comment