Pages

Wednesday, February 15, 2012

Aku di Klinik Gigi Cheras Baru..

Lately, bila aku minum air sejuk jer, aku sakit gigi.. rasa ngilu.. hmm, aku ingat gigi sensitif.. pastu, lama2, bila time aku kumur pon aku sakit gigi.. ohh, ini sudah kes berat nih.. so, aku pon, check sendiri.. amik jarum cucuk2 kat tempat sakit tu.. ooh, rupa2 nya ada lubang..tapi kecik jer pon...

then, aku decide nak gi tampal la.. aku ni kedekut so that, aku gi jer Klinik Pergigian Cheras Baru.. boleh jer gi private,, tapi, aku tanak kuar duit dulu.. sbb aku ingat guna duit dulu baru leh claim kat opis.. huhu.. so, melangut jugak la aku kat Klinik tu pepagi Isnin bebaru nih...

Kaunter Klinik.

No aku..!

Tgk no aku, 1014, no sekarang 1013, jgn silap tau.. procedure kat sini, amik no then no tu call, dia suh gi bayar RM 1 dulu.. so, no 1014 tu adalah no bayaran.. mmg la cepat....

aku gi kul 8.30am, kul 9.50am baru settle.mmg la tak lama sangat...tapi, aku tak dapat tampal ponnn!!!.. doc just bagi appointment.. aduhai.. appointment plak 15/3/2012.. aduhai.. sebulan lagi tu..sadiss.. nanti aku tetap akan rasa sakit bila minum n kumur..! :-(.. aku mintak Time Slip terus gerak gi opis..

bila sampai opis, akak admin cakap, naper tak gi panel jer??,..aku cakap, tanak dulukan duit.. huhu.. pastu dia cakap, tak payah.. gi yang panel just tunjuk card.. then rawatan tak yah bayar selagi tak capai amount yang opis bagi...

oooooOOooooOoo.. ye ke.???. haha.. aku baru tau.. huhu.. so, hari sabtu ni, aku nak gi private clinic yang panel aku.. ada satu yang dekat ngan aku kat Tmn Segar.. leh check gigi Hakimi skali kan??

Ada sesapa yang ada pengalaman check gigi anak yang berumur setahun tak?? Bleh share???

No comments:

Post a Comment