Pages

Wednesday, February 22, 2012

Review Drama Korea - 49 Days....

sebelum aku start keje, aku saje nak tulis sedikit review pasal drama korea 49Days..

cerita nya adalah berkisarkan pure love.!!!

Ji Hyun ni, mmg sgt pure dalam bersahabat.. which dia pon rasa kawan2 dia pon macam tu.. so dia ada 3 org sahabat baik since sekolah..

100% Pure friendship

aku ringkaskan okey.. then Ji Hyun ni terlibat dalam satu kemalangan yang disebabkan seorang perempuan nak bunuh diri..tapi, xceli kematian Ji Hyun ni belum lagi sampai masanya la kan.. so.. the "Scheduler" (macam malaikat la scheduler ni.. dead person yang volunteer nak jadi scheduler - which is the scheduler pon ada misi tersendiri.) haha..sounds like mengarut kan??? Scheduler ni bagi Ji Hyun 49hari utk roh Ji Hyun hidup dan mencari 100% pureness love. The scheduler only need 3 drops of 100% pureness tears... tak termasuk yang ada blood tie.!


The Scheduler - Jamilah kata ensem..huk huk huk

so, dengan yakin, Ji Hyun akan memperoleh more than 3 tears.. tapi dia salah.. even nak dapat collect 1 pon sangat susah...masa ni, perjalanan hidup roh Ji Hyun dengan menggunakan body Song Yi Kyung.!!!.. so, Yi Kyung ni dah jadi 2 character..banyak citer tragic masa ni.. dan ada jugak part kelakar dari scheduler.. dan ada jugak part yang sangat sedih pasal scheduler...masa ni banyak persoalan yang terungkai, dan Ji Hyun jadi lebih matang dr masa dia hidup..!


Yi Kyung & Ji Hyun

then, lastly, part aku plg happy sekali masa dia dapat collect the 3 tears... dan dia boleh meneruskan hidup dia.. tapi, the scheduler bagitau, bila 49days ended, dia sepatutnya tak ingat apa yang dah berlaku sepanjang 49Days tu.. tapi, dia masih ingat!!!!!! and you know what..??? dia juga ditakdirkan mati 5 hari selepas dia hidup semula(sedar dr koma)..!.. mmg sedihhh sangat..!!!

banyak rahsia, banyak connection dalam cerita ni..


Han Kang - yang ni ensem bagi aku..!!

antara benda yang tak disangka pada awalnya
sesaper yang berminat ngan drama korea, tengok la citer nih.. BEST!!!

5 comments:

  1. saya ada koleksi cita ni, tapi lum berkesempatan nk tgk lagi...dah izni kata besh, kena tgk ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lana.. tengok la.. best.. jatuh chenta kat Han Kang...!!eheks.

      Delete
  2. ske cite korea..tp lama dah x tgk..
    xde masa..sedih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. waida.. betull akak pon dah lama tinggal citer korea.. nk donlod pon malas.. ni adik akak yang donlod so, leh tgk ja.. kat umah mmg susah kit nak cari masa..sabtu ahad tu kena bangun awal.. baru leh curi masala sket..tapi nak abiskan cepat, siap save masuk dalam ext memory card galaxy S, tengok dalam ERL on the way nak gi keja n balik keje.. huhu..

      Delete
  3. salam.. jue.. k.ida pun follow cite nih.. memang best.. skang tengah follow citer city hunter... mehh layannn.. seronok gak.. hero dulu cite "BOF"..

    ReplyDelete