Pages

Monday, March 12, 2012

Hakimi Warded again because of BRONCHITIS -- part 1

utk kali ke 4, Hakimi warded again sebab kes yang sama macam sebelum ni.. mujur lagi kali ni tak disertakan dengan demam...



hari Sabtu pagi, Hakimi tak leh tidor sbb pernafasan dia blocked!!.. nangis jer dari kul 2.30am.. macam2 aku dah wat dah sedut, cuba BF kan dia,, tapi, bila hidung dah blocked mmg la tak leh BF.. nangis jer.. aku budget nak tggu sampai pagi then baru nak bawak gi spital.. tapi, asyik nangis jer, aku pon tak tahan.. so, aku decide nak terus jer gi..

sampai at Ampang Puteri arround 3am. MO plak takde.. kena attend patient yang kena masuk ICU. so we have to wait.. masa kat sini aku di attend oleh sorang nurse yang mmg pada aku nampak sangat tak competent macam nurse lain yang peernah attend aku dan hakimi sebelum ni..tapi, aku diamkan je sbb tanak dikatakan cerewet..!

sebelum MO dtg, Hakimi dah diberi nebulizer.. then tggu lagi.. jumpe jer doc, terus dia tanya baper lama dah Hakimi selsema.. aku jawab seminggu tapi batuk start baru 2 hari.. pastu terus dia marah nya aku katanya aku biarkan anak sakit lama2 dan tak bawak gi jumpa doc. aku jadi hangin jugak la kan.. sape kata aku biar, aku dah gi amik ubat kat Klinik Kita.. tapi, ubat tu macam tak rasi ngan Hakimi.. apa aku nak buat..?? ish.. nasib baik aku pikir dia yg akan check anak aku kat emergency ni.. dia kata kahak Hakimi dah teruk and kena warded..

dia suh amik darah n drip air.. tapi, masa ni aku heran gak.. anak aku tak demam.. naper nak kena drip air?? tapi aku ikutkan jugak.. dtg la nurse yg tak competent tu..nak cucuk tgn hakimi.. punya la lama masa dia cari urat tu.. pastu dia cucuk pon sngt la lambat.. Hakimi ni dah meraung2.. geram plak aku tgk.. pastu, lepas dia amik darah, beru terkedek2 nak gi amik kapas... aku jadi bengang.. darah kat tgn kimi ni meleleh.. pastu, dia nak cucuk sebelah lagi.. aku jadi pelik.. aku terus tanya, naper nak guna jer tgn yang sebelah kiri nih yang cucuk tadi.. dia kata, sbb ade bengkak.. tak boleh.. so, cucuk plak tgn kanan.. menjerit2 la hakimi.. mmg meleleh air mata aku.. masa aku kena cucuk nak drip air tu hari pon sakit pedih sangat.. ini kan budak kecik yang mmg takkan tahan rasa sakit...!!!!!!!

then, aku Breastfeed hakimi nak tenangkan dia sambil tggu untuk dihantar ke ward.!

~~to be continued with some pics....

2 comments:

  1. aduhai..daku yg membaca pun naik hangin..
    hakimi..moga cepat sembuh ye sayang~

    ReplyDelete
  2. time kasih waida.. nak report.. tapi lupa plak nama nurse tu..hari sabtu tu dah hafal2 dah. skali ahad lupa plak..

    ReplyDelete