Pages

Monday, March 12, 2012

Hakimi Warded again because of BRONCHITIS -- part 2

sampai kat ward, aku bagi Hakimi tido.. sian dia keletihan nangis.. aku pon letih sgt.. tertido jugak lepas tu..

esoknya, bila paed Hakimi Doc Wong dtg, dia check n mmg banyak kahak dia.. doc suh wat chest fisio again... aku tanya doc.. doc, Hakimi tak demam, naper kena drip ehh.. dia cakap.. hmm, tak payah la.. dia suh nurse kat paed ward tu stopkan drip dia.. lega aku.. tapi still kena masukkan antibiotik.. tak pe la.. sbb aku tau masukkan antibiotik tu tak la sakit...

okeylah, aku teruskan story ni bersama gambar plak..

tgh wat chest fisio....

suction!!.. tgk air mata yang bergenang kat btg hidung tu??
mmg buat hati mama luluh...!!!

teringinnya nak main sama...

okey, mama bagi rasa naik slide k...

happy duk dalam "penjara"/babycot -- before ni takmo dia duk dalam  ni..

2nd day chest fisio.. wat kat fisioterapi sbb hari ahad..

breakfast hakimi pada hari Ahad.. hakimi suka kacang merah tu...

tak best kan duk spital kan kimi???

ajak papa main slide lagi.. tgk.. tangan gitu pon masih nak naik ikut papan tu..

bantuan dr papa diperlukan...eheks.. yiiipppiiieee..


cuba tgk tgn hakimi.. Malam tadi masa nak masukkan antibiotik.. hakimi menangis dengan sekuat hatiii.. slalu masa masukkan antibiotik tu takde la dia rasa pon.. aku pelik.. then nurse cuba bukakkan sbb dia pon pelik.. dia kata patutnya tak sakit....

rupanya mmg dah tak boleh masuk sbb dah bengkak.. nurse tu kata kena cucuk lagi skali.. OH NOO.. nurse, boleh tak kalau tak cucuk...aku terus request ubat antibiotik secara oral(makan).. tak yah cucuk la lagi.. kalau cucuk lagi dah 3 kali cucuk.. sian anak mama...

lepas dia call doc Wong, doc Wong pon agreed bagi antibiotik secara oral..
tgn anak mama.. tgk kat pergelangan tu lebam sbb nurse kat emergency
tu ikat kuat sangat...!!!!!ee.. BENGANGGG!!

tgk kat hujung jari manis.. also biru.. !!
mmg hangin betul aku ngan minah nurse tuu....

hari isnin / ke tiga chest fisio.. sbb nak pusing sana pusing sini,
Hakimi kena bedung....huhuhu.. sayuuu jer muka Hakimi..

Hakimi kena suction... banyakk kahak dia kuar..
Mama benci kahak!!!

tadi lepas suction, doc wong dah dtg check.. doc nak tgk petang ni pulak.. kahak dia berkurang tak.. kalau tak okey, esok another day la mama n hakimi kat ward 618 nih...

1 comment:

  1. alahai ciannya kimi.. moga cepat la kahak2 tu menghilang k.. for eita.. byk2 bersabaq. :(

    ReplyDelete