Pages

Monday, September 3, 2012

Baby in my Tummy - 18 weeks

Your baby is about 12cm long from crown to rump and she weighs about 190g. Her chest moves up and down to mimic breathing. Her blood vessels are visible through her thin skin, and her ears are now in their final position, although they're still standing out from her head a bit


Sedar tak sedar dah 18 minggu dah.. time really flies.. perut aku pon dah tak malu2 menonjolkan dirinya, suar keje kompom aku mmg tak leh pakai dah.. kena la aku pakai suar kain lembut tu..

dah 2 kali check up dah.. first masa 3 bulan.. yang kedua masa 4 bulan.. masa 4 bulan tu doc refuse to scan.. sedih aku tak dapat tgk baby.. masa 4 bulan ni doc check darah ja..

tetiba kan, hati aku teringin sangat nak buat list barang baby.. heheh.. so far aku tak prepare any list pon, brg keperluan yang mahal2, aku rasa mmg boleh pakai yg lama2.. contoh katil, breastpump.. cumanya baju2 comel baby aku lum start wat list..

membuak2 keinginan aku nak wat list nak beli.. tapi, belum sampai masanya.. sbb aku ingat nak tggu sampai tau jantina baby dalam rahim aku kali ni.. Hakimi dapat adik gegirl ka...boboy.. hihiks.. mama sangat tak sabaqqq....

**kalau buat list la ni tak terlalu awai ka??

1 comment:

  1. List takpa wat dulu...
    Kalau ada apa nak tambah, bleh tambah sket2..
    Pastu ikut hang la nak pi beli bila..
    Aku siap buat list, save kat desktop lagi...
    Hahaha....

    ReplyDelete