Pages

Monday, November 12, 2012

Bandung Trip 3rd July 2012 - 5th July 2012 (Bandung is not for US!)

naper lama sangat nak update pasal bandung trip ni?

sebabnya, aku tak berapa suka dengan Bandung... haha. pelik kan? view aku.. tak suka plak kan.. kalau org yang gi sana mmg akan bagi feedback positif jer kan.. siap nak repeat... tapi aku sebaliknya...

okey, for me, kalau tujuan nak gi bandung nak bercuti2, lupakan jer la.. tapi kalau tujuan nak gi Bandung nak shopping, seronok la kut.. shopping?? its not for me la..

tak banyak pon gmabr yang aku amik..

3rd July
seawal kul 4 pagi kitorang dah ade kat LCCT dah.. flight kul 6.30 kalau tak salah aku.. see..how excited aku ngn idam.. ni our first trip nak gi luar Malaysia.. excited dia bukan main.. biasa la aku kan,, kalau plan nak gi mana2 awal setahun planning aku...

Gambar 1st aku amik di Bandung

sesampai kat sana arround 8.00 am, and kitoang terus gi bekpes kat satu tempat ni.. nice, tapi aku dah lupa nama tempat ni..then, kitorang terus ke Tangkuban Perahu.. sbb nak check in pon tak bleh lagi kan... bila stuck in the jem yang gila2, aku dah start jadi rimas.. lama plak tu dalam van nak ke sana.. perjalanan arround 4 jam dr bandar Bandung ke Tangkuban Perahu..sesampai di sana, sekali lagi aku kurang tahan dengan bau belerang kat sana.. aduh.. mmg mencabar aku tahan jugak.. tapi bab bau tu aku boleh bersabar lagi.. tapi, bila ada peniaga2 kecil yang datang mengikuuutt ja kita utk beli2 brg jualan diorang ni.. aku mmg tak tahan... start dr bukak pintu kereta, jejak kaki kat tangkuban dan sampai la aku naik balik kereta, tak abis2 diorang ni follow suh beli.. seriusly RIMASSSSS..! aku langsung tak rasa keseronokan berjalan2 kat situ.. nak ke barisan2 kedai pon aku dah tak de MOOD.!!! and perasaan ni aku kongsi ngan idam jugak.. kiranya kami berdua ni punya perasaan yng sama...

Restoren yang aku bekpes..

Suasana dalam dia.. nice

Hakimi dah start melasak

hakimi n mama

dah sampai kat sini..

banyak gambar ber3

lagi....

dan lagi...

salah satu kawan dia.. aku tak ingat dah.. kawan ratu kut ni

deretan kedai2.. aku nak gak pegi kat sini.. tapi sbb ada org yg ikut2, aku malas nak gi

kami lagi...

last trip to Bandung..amik gambar ber3 banyak kit..



Sampai di hotel.. kitorang menginap di rumah Teras, area Dago.. okey la, dengan price yang aku dpt, cukup la utk kami 3 beranak berteduh di Bandung ni.. aku request nak rest sekejap di hotel, sbb aku dah penat and aku dah rasa macam nak BALIK Malaysia..

Sebelah petang, aku request nak gi factory outlet- tujuan nya aku nak cari baju raya utk Hakimi.. sekali lagi, dari satu factory outlet, ke satu factory outlet kat Dago tu, semua nya aku kecewa sbb takde baju yang sesuai utk hakimi.. tak der saiz la.. tak berkenan di hati la.. semua la aku tak puas hati.. apa yg aku dapat, mmg letih yang amat..!!!


kat depan hotel

main cak2 ngan papa

hakimi n papa

Hakimi dalam Van

4th July
Pepagi lagi aku dah packing barang.. haha.. dah la nak balik esok.. nampak sangat aku mmg tak suka kat sini.. hari ni nyer plan nak pi shopping kat Pasar baru plak.. pepagi dah gi tu.. tapi, sekali lagi aku kecewa, sbb aku tatau nak beli apa pun kat sini.. aku cuma beli Telekung dan beberapa tshirt utk souvenir anak2 saudara.. dengan keaadaan yang sangat ramai manusia, bertolak2.. suasana yang mmg aku tak suka, so, aku mmg put negatif dah kat mind aku...

bila time nak makan tghari, sekali lagi aku tatau nak makan kat mana.. aspek kebersihan pon aku jadi ragu kat situ,, ya Allah, betapa bersyukurnya aku dilahirkan di Bumi Malaysia.. serba lengkap dan serba puas hati..

akhirnya aku bertolak balik ke hotel arround 6.00pm.. adeh, nak turun dr Pasar Baru tu pon ya Allah.. JEMMM!!.. sejam ade la dalam van masa nak kuar tu...bila pikir apa yg aku dah beli utk hakimi, aku jadi tak puas hati.. so, aku terus ajak supir gi Rumah Mode, utk aku, utk idam pon aku lum beli apa2 lagi... so shopping serba sedikit di Rumah Mode.. kat sini jer la kut aku rasa OK..

5th July
Aku mmg tak de mood nak buat apa lgi dah.. yang aku tau, aku nak balik Malaysia...pepagi lagi aku dah siap2,.. then aku call supir cakap nak gi airport dah.. sampai di airport, hati aku tenang sket.. biar la aku terpaksa berkejar2 ngan Hakimi kat Airport tu.. tapi, aku pasti, beberapa jam lagi, aku akan menjejakkan kaki ku di bumi Malaysia semula..Selamat Tinggal Bandung.. Bandung is not for me.. sorry utk sapa2 yang penggemar Bandung.. i'm not condemning Bandung, tapi, Bandung tak sesuai ngan jiwa aku dan suami aku..


di Bandara

Hakimi tengok aeroplane

hehe.. budak lasak.. :-)

aeroplane lagi

Hakimi n Papa di Bandara Hussein Sastranegara

We are here..!

nek Airasia jerkk..>!! :-)

**Layankan gambar2 tak seberapa dr aku..** :-)


5 comments:

  1. It's OK dear... mungkin x sesuai dgn jiwa hang kot Bandung ni... Next time try to be positive & fikirkan benda2 yang best aje, so that u can enjoy the trip as u wish... Jangan putus asa untuk melancong... dengan niat yang betul, untuk menikmati dan melihat keindahan alam ciptaan Allah... dan kita akan dapat pahala, Insyaallah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. teringin nak pi korea cam hang pi tu... huhuhu.. tapi, aku tak penah saving badget utk ke sana.. kalau ada rezeki aku sampai la.. tapi, la ni target aku lain dulu.. moga Allah makbulkan..

      Delete
    2. Insyaallah... aim and try to achieve what u aimed for... usaha tangga kejayaan! love u dear!

      Delete
  2. Hello Nita
    I think klu you have a chance visit Safari Bogor mesti you and family enjoy, especially your lil one. i and family x pegi pun tangkuban perahu altho people cakap rugi kalu tak pegi, just bcoz i heard org follow2 suh beli brg..plus the journey is too far.
    I'll share you our experience at Safari Bogor : http://airinaiman.blogspot.com/2012/05/jakarta-bandung-trip-review-episode-1.html
    maybe next time you can have a visit there with family. this is actually the 2nd time we went there.
    Shopping also wasnt a pleasant one for me. just because i went to this store "Anak kecil" where there were clothes averywhere for kids, i went crazy about it :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi noor airin..thanks singgah n tggal jejak disini...will read ur post after this..sy pon ada gi gak ke toko anak kecil..tapi still hampa..huhuhu..

      Delete