Pages

Monday, August 27, 2012

Teaser :: AidilFitri 2012

Hakimi dah nak dapat Adik...


Alhamdulillah, Hakimi dah nak dapat adik dah...either its boy or girls, its doesnt matter, yang penting sihat anak mama kuar nanti...

excited?? mula2 mcam tak berapa nak excited.. tapi, lama2 rasa excited plak..rasa tak sabar nak beli baju baby....huhu.. geram2 tgk baju2 baby yang cute mute.. heee... 

kali ni nyer kandungan awal2 mabok semacam.. sekarang dah okey sikit.. alhamdulillah..

Hakimi plak dah pandai sebut "mi" (baby) dan cium perut mama.. hehe..

tatau la bila kuar nanti camana.. jenuh kepung...

by the way, EDD for second baby ni is on 3rd Feb 2013.. masa tu Hakimi dah 2 tahun ++.. rasa kagum ngan planning yang Allah aturkan utk aku dan Family..


Aidil Fitri 2012 Preparation

Sebelum aku teruskan dengan hutang2 entry aku sperti entry yang sebelumnya, aku just nak kongsi sedikit sebanyak pasal mood Aidilfitri tahun ni...camana persiapan aku..? cukuplah kalau aku kata, aku mmg berala kadar jer dalam persiapan raya.. baju raya aku sepasang jer.. sepasang lagi aku dah lama antar kat tailor.. tapi, ni baru amik.. so, selamat aku boleh jadikan sebagai baju raya jugak.. utk Idam, sama la cam aku.. baju melayu n sehelai 2 kemeja buat jalan2..yang lain2 pakai jer baju lama2..


Utk Hakimi yang penting.. dia lah yang paling banyak baju raya.. sbb aku mmg jarang beli baju kat dia.. sbb Hakimi ni kecik molek.. lambat membesar.. umur sekarang dah 1 tahun 7 bulan, buat still boleh pakai baju or suar yang untuk age 6-12yo..so, biar lah baju raya dia aku beli yang okey sket...

Tmpt shopping raya tahun ni jauh ooo.. ahaks.. konon nak shopping raya di Bandung.. tapi, ala.. tak de maknanya,,susah betul nak cari baju saiz Hakimi di sna.. semua tak berkenan di mata aku.. bukan mata aku jer.. mata idam sekali.. susah kan..? tu yang aku jd frust gi sana..


balik sini, berbekal duit yang masih berbaki masa shopping kat Bandung, aku pi shopping kat Sogo masa Sogo Sale.. hehe,.masa tu belum puasa lagi.. strategy aku mmg aku tanak shopping masa bulan puasa....Alhamdulillah hajat nak shopping before puasa tercapai.. tetapi, kena jugak gi beli baju ganti Hakimi kat situ masa bulan puasa... sebabnya masa basuh salah satu t-shirt hakimi, kolar dia turun color plak.. frust betul aku...dah la baju tu color putih..

Ni la antara baju raya hakimi






Monday, August 13, 2012

Menulis di blog hanya mahu meraih SIMPATI??

Tetiba terdetik aku nak mengarang ni.. Humm, ade yang cakap, menulis di blog ni cuma meluahkan perasaan supaya org simpati? Is it only about that? Maybe dia tak faham kut kenapa org menulis blog dan kenapa wujudnya ramai blogger di alam maya ni..kann??

tapi aku peduli apa.. blog aku kan, hak aku nak tulis apa.. nak tulis view aku.. pendapat aku.. luahan perasaan sedih aku.. luahan perasaan gembira aku..luahan ketidak puasan hati aku pon aku nak jugak luah kat sini...pengalaman2 aku....as long as aku tak menyalahi undang2 sudah la kan..

jgn risau, aku masih berpaksikan pada batas Agama Islam dan aku masih menurut undang2 negara Malaysia.. ahahaks..yang penting, aku tak kacau ko pon.. ko nak kritik, yes, silakan aku tak kisah pon..thats your point of view.. I have mine.. and you have yours!

Itu serba sedikit luahan hati aku.. Hmm...


Thursday, August 9, 2012

Again.. Hutang Entry!!

lamanya aku tak jenguk blog aku ni.. bersawang seyy... banyak benda jugak yang aku nak jot kat sini.. tapi aku masih bertangguh nak buat..

sibuk bebenor.. .. ngan odit la.. ngan keje2 azali.. dan dengan kesihatan aku.. kesihatan Hakimi.. mcam2 la punya masalah...

Antara entry2 aku yang masih tertangguh.. :-

1. Cuti2 Bandung..!
2. Hakimi tak sihat && Hakimi dah bersunatt..
3. Hakimi nak dapat adik...
4. Persiapan Raya..serba sederhana...


ntah bila aku nak mengarang pon tatau.. tapi akan ku cuba jugak.. insyaAllah...