Pages

Monday, September 24, 2012

Hakimi's baby talk at 1year n 8 month years old


Hakimi 1 year & 8 month

Lately banyak yg hakimi dah learn..sikit2 aku banyak dgr dia bercakap..kdg2  sampai tatau apa yng dia sebut...mmg dia jenis yang ringan mulut..sentiasa berbunyi jer mulut dia.. huhuh..

Hakimi dah leh kira one sampai ten..tapi dia skip number seven n eight...hihi....
A B C pon dah boleh sket2..mmg tablet ni banyak membantu..abc dia dah boleh nyanyi2..kadang2 dgr dia sebut a...b..c..d..e...f...g...heheh...

Antara words lain yang hakimi dah kuasai is :-
1.bird
2.doggi - dog
3.pishh - fish
4.nyaww - cat
5.mama
6.boboboy
7.upin ipin
8.nekk - nenek
9.baby
10.mak tok
11.Anakkkk - tanak
12.Tai Ger.. - Tiger
13. ayang yang - layang -layang
14.kaki
15.car
16.git - gigit
17.tit - sakit

yang ni ja yang aku ingat.. hehe.. lain2 nanti masuk kat entry lain ehh.. hehe..

mmg seronok bila kita dapat tengok anak membesar di depan mata kita.


Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, September 3, 2012

Baby in my Tummy - 18 weeks

Your baby is about 12cm long from crown to rump and she weighs about 190g. Her chest moves up and down to mimic breathing. Her blood vessels are visible through her thin skin, and her ears are now in their final position, although they're still standing out from her head a bit


Sedar tak sedar dah 18 minggu dah.. time really flies.. perut aku pon dah tak malu2 menonjolkan dirinya, suar keje kompom aku mmg tak leh pakai dah.. kena la aku pakai suar kain lembut tu..

dah 2 kali check up dah.. first masa 3 bulan.. yang kedua masa 4 bulan.. masa 4 bulan tu doc refuse to scan.. sedih aku tak dapat tgk baby.. masa 4 bulan ni doc check darah ja..

tetiba kan, hati aku teringin sangat nak buat list barang baby.. heheh.. so far aku tak prepare any list pon, brg keperluan yang mahal2, aku rasa mmg boleh pakai yg lama2.. contoh katil, breastpump.. cumanya baju2 comel baby aku lum start wat list..

membuak2 keinginan aku nak wat list nak beli.. tapi, belum sampai masanya.. sbb aku ingat nak tggu sampai tau jantina baby dalam rahim aku kali ni.. Hakimi dapat adik gegirl ka...boboy.. hihiks.. mama sangat tak sabaqqq....

**kalau buat list la ni tak terlalu awai ka??