Pages

Thursday, November 29, 2012

Feeling down..

Lately i'm feeling soo down.. so tak der semangat.. dan always merungut..

aku sedar mmg tak baik dengan keadaan aku macam ni..

tapi i cant control it..

sesape yang ada tips, boleh bagi aku tak..? moga2 jadi penawar ketidaktenteraman hati aku ni..

Friday, November 16, 2012

Karnival Upin Ipin & Trip ke Bukit Tinggi ..

another story for today..

rasa lelah sangat wat keja hari ni.. aku nak hilangkan tension aku, aku tulis blog.. bleh..?? haha....

okey, another story today.... heeh.. "nanti ada plak "manusia itu" meniru aku.. hehe.. dia mmg suka tiru aku.. ha. pa lagi.. tiru la..tiru laa"

hari ahad lepas, aku bawak Hakimi gi Karnival Upin Ipin.. sampai kat parking, dah kena POWW!.. haiish.. tension.. tapi, hari ni aku redha yang duit RM30 yang org jahat tu poww bukan rezeki aku, idam mahupun Hakimi.. tak pa la.. moga Allah jer yang balas segala perbuatan jahat dia kat aku dan family aku..





lepas sejam di karnival upin ipin tu, kitorang terus bergerak tatau nak kemana.. hari masih muda,.. bukan senang nak ada masa nak kuar jalan2 camni.. so, aku cadangkan gi bukit tinggi.. nak biar hakimi men ngan arnab.. dan tanpa berlengah, idam terus memecut ke bukit tinggi.. cuaca sangat memuaskan.. tak panas... dan alhamdulillah tak pulak hujan.. sesuaii untuk berpeleseran di hari mggu...

idam plak mmg nak take time out utk diri dia.. ye la.. asyek keje sampai lunyai badan, so this is the family time.. sebelum aku bercuti 2 bulan nanti...

sesampai di Bukit tinggi, kitorang ni ntah macammana ntah terlepas dr animal park dia, terus jer bayar utk masuk ke colmar tropicale.. tak pe lah kan.. dah alang2 bayar kan.. then, kitorang turun balik kat tmpt arnab tu.. hehe.. Hakimi dr tgh tido, terus terjaga kejar rusa.. heheh.. suka dia.. ibu mana tak suka tgk anak dia happy kan..? okey la.. layankan gmbar2 yang tak seberapa di Bukit Tinggi......


Us!!


tergaru2 tgk "nyauu" banyak

kacau rusa rehat..!! :-)

main kejar2 ngan rusa besar ni...

rusa nak tiyum hakimi..

kejarrrr....!!!

donkey...!!!awal2 dia panggil DOG!

bagi makan donkey..

Us!! macam biasa, hakimi tak pandang kamera.!

suke kasik rusa makan...

tiyum sikittttt...!!

kejar ebitt..!!

lagii....!!

mama pon nak pegang ebitt..

playground kecik..

colmar tropicale plak..

ade clown performance!!!

us!.. abaikan aku yg sangat gemuk.. hehe.. 7 bulan pregnant.. aku gemok sbb pregnent tau.. haha..

tgk fish and swan..

black swan...:-)

mama n hakimi..

see.. betapa gembiranya anak mama ni...
my 2 hero..love both of you till Jannah..




 

Monday, November 12, 2012

Bandung Trip 3rd July 2012 - 5th July 2012 (Bandung is not for US!)

naper lama sangat nak update pasal bandung trip ni?

sebabnya, aku tak berapa suka dengan Bandung... haha. pelik kan? view aku.. tak suka plak kan.. kalau org yang gi sana mmg akan bagi feedback positif jer kan.. siap nak repeat... tapi aku sebaliknya...

okey, for me, kalau tujuan nak gi bandung nak bercuti2, lupakan jer la.. tapi kalau tujuan nak gi Bandung nak shopping, seronok la kut.. shopping?? its not for me la..

tak banyak pon gmabr yang aku amik..

3rd July
seawal kul 4 pagi kitorang dah ade kat LCCT dah.. flight kul 6.30 kalau tak salah aku.. see..how excited aku ngn idam.. ni our first trip nak gi luar Malaysia.. excited dia bukan main.. biasa la aku kan,, kalau plan nak gi mana2 awal setahun planning aku...

Gambar 1st aku amik di Bandung

sesampai kat sana arround 8.00 am, and kitoang terus gi bekpes kat satu tempat ni.. nice, tapi aku dah lupa nama tempat ni..then, kitorang terus ke Tangkuban Perahu.. sbb nak check in pon tak bleh lagi kan... bila stuck in the jem yang gila2, aku dah start jadi rimas.. lama plak tu dalam van nak ke sana.. perjalanan arround 4 jam dr bandar Bandung ke Tangkuban Perahu..sesampai di sana, sekali lagi aku kurang tahan dengan bau belerang kat sana.. aduh.. mmg mencabar aku tahan jugak.. tapi bab bau tu aku boleh bersabar lagi.. tapi, bila ada peniaga2 kecil yang datang mengikuuutt ja kita utk beli2 brg jualan diorang ni.. aku mmg tak tahan... start dr bukak pintu kereta, jejak kaki kat tangkuban dan sampai la aku naik balik kereta, tak abis2 diorang ni follow suh beli.. seriusly RIMASSSSS..! aku langsung tak rasa keseronokan berjalan2 kat situ.. nak ke barisan2 kedai pon aku dah tak de MOOD.!!! and perasaan ni aku kongsi ngan idam jugak.. kiranya kami berdua ni punya perasaan yng sama...

Restoren yang aku bekpes..

Suasana dalam dia.. nice

Hakimi dah start melasak

hakimi n mama

dah sampai kat sini..

banyak gambar ber3

lagi....

dan lagi...

salah satu kawan dia.. aku tak ingat dah.. kawan ratu kut ni

deretan kedai2.. aku nak gak pegi kat sini.. tapi sbb ada org yg ikut2, aku malas nak gi

kami lagi...

last trip to Bandung..amik gambar ber3 banyak kit..



Sampai di hotel.. kitorang menginap di rumah Teras, area Dago.. okey la, dengan price yang aku dpt, cukup la utk kami 3 beranak berteduh di Bandung ni.. aku request nak rest sekejap di hotel, sbb aku dah penat and aku dah rasa macam nak BALIK Malaysia..

Sebelah petang, aku request nak gi factory outlet- tujuan nya aku nak cari baju raya utk Hakimi.. sekali lagi, dari satu factory outlet, ke satu factory outlet kat Dago tu, semua nya aku kecewa sbb takde baju yang sesuai utk hakimi.. tak der saiz la.. tak berkenan di hati la.. semua la aku tak puas hati.. apa yg aku dapat, mmg letih yang amat..!!!


kat depan hotel

main cak2 ngan papa

hakimi n papa

Hakimi dalam Van

4th July
Pepagi lagi aku dah packing barang.. haha.. dah la nak balik esok.. nampak sangat aku mmg tak suka kat sini.. hari ni nyer plan nak pi shopping kat Pasar baru plak.. pepagi dah gi tu.. tapi, sekali lagi aku kecewa, sbb aku tatau nak beli apa pun kat sini.. aku cuma beli Telekung dan beberapa tshirt utk souvenir anak2 saudara.. dengan keaadaan yang sangat ramai manusia, bertolak2.. suasana yang mmg aku tak suka, so, aku mmg put negatif dah kat mind aku...

bila time nak makan tghari, sekali lagi aku tatau nak makan kat mana.. aspek kebersihan pon aku jadi ragu kat situ,, ya Allah, betapa bersyukurnya aku dilahirkan di Bumi Malaysia.. serba lengkap dan serba puas hati..

akhirnya aku bertolak balik ke hotel arround 6.00pm.. adeh, nak turun dr Pasar Baru tu pon ya Allah.. JEMMM!!.. sejam ade la dalam van masa nak kuar tu...bila pikir apa yg aku dah beli utk hakimi, aku jadi tak puas hati.. so, aku terus ajak supir gi Rumah Mode, utk aku, utk idam pon aku lum beli apa2 lagi... so shopping serba sedikit di Rumah Mode.. kat sini jer la kut aku rasa OK..

5th July
Aku mmg tak de mood nak buat apa lgi dah.. yang aku tau, aku nak balik Malaysia...pepagi lagi aku dah siap2,.. then aku call supir cakap nak gi airport dah.. sampai di airport, hati aku tenang sket.. biar la aku terpaksa berkejar2 ngan Hakimi kat Airport tu.. tapi, aku pasti, beberapa jam lagi, aku akan menjejakkan kaki ku di bumi Malaysia semula..Selamat Tinggal Bandung.. Bandung is not for me.. sorry utk sapa2 yang penggemar Bandung.. i'm not condemning Bandung, tapi, Bandung tak sesuai ngan jiwa aku dan suami aku..


di Bandara

Hakimi tengok aeroplane

hehe.. budak lasak.. :-)

aeroplane lagi

Hakimi n Papa di Bandara Hussein Sastranegara

We are here..!

nek Airasia jerkk..>!! :-)

**Layankan gambar2 tak seberapa dr aku..** :-)