Pages

Monday, April 15, 2013

Palace Vacation Club ~~ Palace of the Golden Horses visit

Dear2.. punya la lama teaser di upload.. dah la gambaq senget.. nak kona pon tatau kot mana nak kona.. lantak la biaq dia senget..

wahh.. tetiba kepekatan bahasa kedahku terserlah.. hahaha..

heheh.. pening buat keja, so, aku stop sat tulih blog.. haha buleh.. hehrhrhe.. ala take 5 la kononnya ni....:-)janji keja aku siapkan.. hehehe.. ehhee. cover cover...

berbalik cerita yang aku nak cerita, pasal small tour at Palace of the golden horses..

aku dapat call from a guy name addin inviting us to POGH utk satu sesi penerangan katanya.. dalam hati aku, dah berkata dah.. ni saheh join club ka,product ka.. tapi, sbb dah slalu sgt aku dpt call tapi aku tolak, kali ni aku terima sbbnya, dia offer mini tour arround the hotel.. include naik bot.. haa.. yg ni mmg menarik, bleh aku bawak kimi naik bot...

bila aku suarakan kat idam, dia mmg macam tak berapa stuju.. aku tak kisah pon kalau dia takmau pi,,..tapi, last2 kami teerrr pi jugak.. hahahha..

sampai2 kat sana, mmg kena isi form pasal Palace Vacation Club.. hish.. kan betul aku kata, tak pa.. aku folo.. folo jer depa,. dia bagi refreshment mee goreng, sedap la jugak.. hakimi pon makan.. then, dia citer la pasal club diorang.. citer punya citer, bila aku ty psal price, dia tanak bagitau lagi.....

pastu, start la tour.. Miss Zarith yg bawak kami ber4 jalan2.. she is very nice lady.. sweet, peramah and energetic...masa tour, kami dibawak tgk hampir semua facilities yg ada di hotel POGH ni.. termasuk medical centre dia, spa dan sebagainya, seriusly aku sangat kagum dengan facilities kat sana....lepas round kat medical centre yang serba canggih tu, kami dibawa naik bot.. heheh.. benda yg aku tunggu2... an hakimi very the excited la nak naik bot.. kitorang dibawa pegi ke wellness spa resort.. xceli WSR ni kat sebelah the mines jer pon.. huhu.. tapi kitorang lalu jalan air.. so nice...

kat WSR, kami melawat semua spa2 yg ada, ada ayurveda, ada chinese traditional.. menarik la.. kalau amik pakej ni, kita dapat guna all the facilities for free.. which is aku masih belum tau berapa yg aku kena bayaq...

balik dr WSR, kami melawat plak suite kat POGH.. suit ni berharga rm2200 per nite,, dont you think u mampu nak stay at this kind of room?.. mmg dalam mimpi jer la.. tapio with this membership you can stay in this room for free... menarik kan..?

then, kitorang gi ke closing area, penat sey 3hours walking sambil ber ringsling zikri...and Zikri sangat baik sepanjang tour.. dia tidoooqqq ja.. hehehe...

masa closing, we all ty la dia nyer fees.. the fees is 23k.. which you can pay the downpayment 2000 and then, pay monthly 330 per month for 5 years. and you will get all the benefit for 18years.. hehehe.. kalau tak salah aku la..

for me, rm330 is a very big ammount of money.. which aku can bayar pengasuh hakimi n zikri half dah tu..  :-) so, aku mmg say a big no.. this special Palace Vacation Club is not for us.. aku mmg suka bercuti, tapi, aku ni bercuti stakat yg aku mampu.....

bagi sesiapa yg berminat and if dapat call from them, just take a look.. ;-) if you all rasa its suits with you all punya financial, just take it.. sbb banyak lagi benefit yang aku tak cerita kat sini.......

layankan beberapa gambar kami kat sana...

Dalam lift from basement parking

at the lobby

atas bot..

us.!!! abaikan paha aku yg sgt besaq **nak kena kuruskan ni

papa...pishhh.. pisshhh

how excited hakimi....

me zikri and the nice Zarith...

On the way back.. hakimi dah letey

ni lah suite yang berharga rm2200/nite
Hakimi inside Ladies

ni dalam toilet tau...huhuhu...

seronok bawak hakimi jalan2 cenggini

masa nak close deal.. adik zikri pon bangun..

4 comments:

  1. eh.. kitaorg pn penah gak kena camni hehee... xde termampu ler join palace tu huhuuu

    ReplyDelete
  2. say no to palace vacotion club

    jgn sesekali tpedaya dgn janji2 palsu promoter club ni

    most of customer yg terjebak dgn palace vacotion club myesal kena tipu hidup 2 ....

    kalau dpt voucher ke hapew tk pyh lh riang ria trma n pgi...byk agenda tersembunyi cth kna pksa join mber club diorng lh.....dlm dunia ni mna ada orng nk bg free...

    target diorng pgguna card credit...

    antara penipuan pvc

    1) bilik selalu full (ni plg x guna sbb hri bkerja je x full ..hjg mnggu n cuti skolah..full..cuba fkir spe nk pg time bkerja..gila ke hapew..hari cuti kalu booking awl2 pn jwpn ttp sma fulll.......nak2 affialiate hotel diorng yg sntiasa full time cuti...

    2)bilik bkn deluxe ..standard room je without breakfast.myedihkan lgi buruk...gah je ada card member tp hakikatnya layanan low class..

    3)PVC office ni sometimes malas angkat telepon senang cerita services sgt truk...

    4)lambat reply email...dah bagi emel utk booking pun pemalas nak reply semula..

    5)Boleh tengok banyak blog2 cerita pasal PVC....RMAI TERTIPU....KESIAN..

    6) bayar kos maintenance hotel diorang, walaupun kite x pergi bercuti pun kite still kene bayar maintenance tu klu xsilap  $480++/ ...

    7) I think  palace vacation club stuff is cheating customers. Many hidden terms and conditions. You must pre book a few months ahead. Not applicable during school holidays and so on. Very difficult to even get a room.

    ReplyDelete
  3. say no to palace vacotion club

    jgn sesekali tpedaya dgn janji2 palsu promoter club ni

    most of customer yg terjebak dgn palace vacotion club myesal kena tipu hidup 2 ....

    kalau dpt voucher ke hapew tk pyh lh riang ria trma n pgi...byk agenda tersembunyi cth kna pksa join mber club diorng lh.....dlm dunia ni mna ada orng nk bg free...

    target diorng pgguna card credit...

    antara penipuan pvc

    1) bilik selalu full (ni plg x guna sbb hri bkerja je x full ..hjg mnggu n cuti skolah..full..cuba fkir spe nk pg time bkerja..gila ke hapew..hari cuti kalu booking awl2 pn jwpn ttp sma fulll.......nak2 affialiate hotel diorng yg sntiasa full time cuti...

    2)bilik bkn deluxe ..standard room je without breakfast.myedihkan lgi buruk...gah je ada card member tp hakikatnya layanan low class..

    3)PVC office ni sometimes malas angkat telepon senang cerita services sgt truk...

    4)lambat reply email...dah bagi emel utk booking pun pemalas nak reply semula..

    5)Boleh tengok banyak blog2 cerita pasal PVC....RMAI TERTIPU....KESIAN..

    6) bayar kos maintenance hotel diorang, walaupun kite x pergi bercuti pun kite still kene bayar maintenance tu klu xsilap  $480++/ ...

    7) I think  palace vacation club stuff is cheating customers. Many hidden terms and conditions. You must pre book a few months ahead. Not applicable during school holidays and so on. Very difficult to even get a room.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Always fully booked.. Better off you choose from Agoda, trivago what so ever..
      f****k!

      Delete