Pages

Thursday, September 19, 2013

Majlis Tautan Kasih, Ikatan Pertunangan -- Cik Keya dan En. Kechik.

 

Benda dah lama jugak.. tapi saja seronok2 nak cerita lagi kat sini..
 
Al kisahnya pasa 31 Ogos 2013 yang lalu ada majlis keraian di rumah ibu mertua ku.. majlis pe lagi kan kalau nampak bunga sirih ni.. tak tunang, mesti majelis kawen..
 
Kali ni majlis nya majlis tautan kasih ikatan pertunangan Adik idam yang second last.. cik keya kita.. hehe.. bila dia dah buat keputusan nak tunang, nampak cam dia dah matured la sket.. ahaks.. sblm ni tak metured ka? huk.. tanya la dia.. wakakak...
 
Masa majlis berjalan tu, banyak sangat simpang siur yang berlaku.. hihiks.. daripada majlis persiapan barang hantaran, masak memasak, dan apabila sebelah sana dtg bertandang.. tapi, apa yang menarik bila kuarga yang ramai adik beradik ni, urusan dah dibahagi masing2..
 
macam aku, aku ditugaskan masak ayam masak merah..12 ekoq wehh.. wah.. macam terror bebenor,.. nasib baik ayam dah siap digoreng malam hari kejadian.. kalau dak, mampoh den,..mampohh..and yang masak daging masak kicap biras den.. yang siapkan hantaran.. yang ditugaskan utk mekap.. wahh.. semua ada tugas masing2..
 
Alhamdulillah majlis berjalan lancar, walaupun terkucir2 sket ditengah2 jalan.. hihi.. selepas hasil post mortem keesokan hari nya, semua pakat redha dengan apa yang terjadi.
 
Layankan beberapa gambar dihari kejadian..
 
 


Sirih Junjung pembuka tirai..
 
 Hantaran - Cupcakes - sponsored by kawan cik Keya
 
 Hantaran - Apam Polkadot - sponsored by aku
 
 Hantaran - Kek - Sponsored by Dayah
 
 Hantaran - Tuala - cik keya beli seniri
  
 Pelamin yang santek - Sponsor by Kak Kodi
 
  
  
 
Ini lah dia bakal pengantin yang di rai...sweet kan...
 
 
Cun Kan cik keya ni....??

 
 

 
Gambar terakhir - Suami ku yang super duper creative menunjukkan bakat nya.. Love you dear..:-)
 
 
anyway, Tahniah Nor Rukiah & Haider...

No comments:

Post a Comment