Pages

Friday, March 29, 2013

Splash Park di Malam Hari..Hakimi Takuttt!!!

Ada 5 cerita yang aku tak post ...do terperap dalam draft entry aku.. tapi, aku tetap rasa malas nak continue cerita tu...biar la dulu.. sbb kalau aku hapdet pon, semua tu tetap dah basi pon.. dah lama sangat...

soal 2nd preganncy aku, dan masuk labour room for 2nd time, lain kali aku cerita..

semalam, bila kebetulan idam balik keje awal, aku plan nak bawak hakimi gi jalan.. dah lama sangat Hakimi x gi jalan2.. kesian kat dia, nak bawak hujung minggu, ada plan lain plak hujung mggu ni..

gi tempat dekat jer.. Splash Park dekat The Mines..

actually tempat ni kecik jer.. boleh la stakat dia nak berlari2.. aku ni punya la dok bajet dia akan berlari2 bila sampai.. tapi telahan aku salah.. hahaha.. penakut betul Hakimi ni.. sampai papa dia dah basah2 sbb nak layan dia main air..

aku nak share beberapa gmbar hakimi masa kat splash park.. tapi, gambar tak clear sbb aku pakai Galaxy Note je snap.. <terus tetiba teringin Nikon 1.. hahaha.. ape kes???>


Splash Park @ The Mines
Confuse nape mama bawak dtg sini

masih muka confuse

nangis takut...

turun pool plak..


lagi takut oooo
last2 dah berani skit2
dah berani main air..

sini jer la feveret place dia..


dah lepas mandi.. muka tanak balik plak

ada jugak mama.. gmbar kecik sangat2..maafkan la kamera
galaxt note je namanya..

masa pi ni malam, so org tak ramai.. ada la org lain budak 3 beradik dok main2 dalam pool tu jugak..kalau gi siang, kena gi petang2.. sbb dia open.. n mesti akan burn la mak pak yang dok menunggu ni.. 

Lain kali leh bawak lagi.. n nenanti bleh bawak gi waterpark plak...bila adik dah besar, nanti Abang Imi leh main kejar2 ngan Adik Iki..

Monday, March 25, 2013

After Maternity Leave

oh my... oh my...
dah minggu kedua aku start keje after menghabiskan cuti 2 bulan bergaji..
ye la.. 2 bulan jer.. tak sama cam gomen 3 bulan..
seriusly sekejap sangat 2 bulan tu, mmg patut 3 bulan tau maternity leave ni..huhu..

bila dah week 2 start keje, means my 2nd baby dah pon 2bulan 10hari.. isk, 2nd baby..rasa macam tak percaya aku dah ada 2 anak.. ya Allah, this is the journey of my life, rasa sekejapan  saja, kahwin, ada suami.. then ada Hakimi, and now ada Zikri....

ha ahh.. my 2nd baby name is Izni Izz Zikri b. Izamuddin... called zikri... mama tok panggil e'e.. mama long panggel iki.. haha.. anythings pon tak pa..... ha ah.. its a boy again.. boboboy kuasa 2.. Allah belum beri rezeki utk aku ada baby girl..maybe the 3rd one, who knows.. kita cuma merancang, Allah menentukan.. dan aku yakin, Allah beri 2 anak lelaki sebagai penguat doa utk aku satu hari nanti.. insyaAllah...

for start, cukup la stakat ni., aku nak cerita nanti pengalaman kali kedua aku masuk labour room..

sebelum tu, kenalkan., this is my new zuriat kurniaan Allah Taala kepada aku & suami..

fresh!!! suci...

Abam n Adek

Latest Zikri. - pemurah dengan senyum