Pages

Wednesday, February 19, 2014

Hutang Entry Lagi lagi lagi

Banyak juga hutang Entry aku...

tatau nak start macammana.. dengan entry mana satu...

Biar lah aku letakkan kat sini dulu,,..moga-moga, ada masa utk aku mengarang...

1. Birthday Hakimi & Zikri
2. Taman Burung Kuala Lumpur @ KL Bird Park
3. Terjebak dengan dunia Online Business sudah pasti bersama STG!!!
4. Testimoni aku &  Mineral Coffee
5. Testimoni Aku & Garam Buluh
6. Testimoni Aku & BBplus Collagen
7. Kalau dah bukan rezeki aku...


Ni setakat apa yang aku ingat.. akan ditambahkan lagi...sbb mmg banyak sangat story mory...

Tuesday, February 11, 2014

Majlis Kenduri Di rumah Ibu Mertua ku

 
Sesaje menyibukkan diri masa hari kenduri,.. tolong serba sedikit jer.....layankan gambar jer la..
 
My Love.. My Dear.. My Everythings
 
Mama Ngn Ee
 
Kimi suka nyanyi.. Aku yang dulu bukan lah yang sekarang
 
anak menantu cucu2 tggu turn nak nyanyi
 
Bapa Mertua pon layan lagu gak..

POST Operation

selepas operation dalam kul 12.00 zikri menangis jer.. ... sbb nya dia lapar.. tapi, aku dinasihatkan jgn bagi dia minum lagi.. takut dia muntah.. so aku bersabar.. walau luluh hati aku tgk dia menangis..

tak tahan aku, kul 12.45 aku dah bg dia susu...

menangis jer.. lepas bagi minum susu. tidor atas bahu aku jer..
 
baru boleh letak..sbb aku nak solat
 
selimut ngan BVSM
 
mama ngilu
 
 
keesokan harinya
 
Nampak dah sihat
 
tido nak tggu discharge
 
main cut cak ngan mama
 
dah bukak pelekat yg luar..hari ke 4
 
hari kenduri rumah opah hari ke 6
 
follow up check up hari ke 10

Thyroglossal Cyst - My final Decision - Operation!!!

setelah sekian lama aku pening kepala, finally aku ngan idam buat keputusan utk operate jugak..

sebab pertama, aku takut its getting worth..

sebab kedua, aku tanak nanti aku nyesal kemudian hari...

sebab ketiga, aku rasa kalau dia operate now, healing process dia akan lebih cepat..

layankan gambar2 buat seketika....

malam masuk ward. - macam serah diri la time ni

berkampung di Ampang Puteri

Mama senyum dalam terpaksa

adik yang cheeky..

Adik lepas mandi.. ready nak gi OT Room
 
di puasa since kul 10 malam.. kesian dia..

Kat OT Room.. kali ni papa plak masuk dalam bilik OT (sampai time bius)
 

papa dukung 2 2
 
bila dah masuk ke OT room, mmg mama gelisah.. sejam pertama okey lagi.. jam kedua adalah masa yang paling mama resah.. bila nurse panggil cakap dah siap, baru rasa lega yang amat... tapi, dia menangis jer la..

selepas operation

Thyroglossal Cyst - Part 4 - Second Opinion di Gleneagles Kuala Lumpur

Ramai yg suggest utk aku dptkan 2nd opinion..

hasil dr gugel, aku proceed with 2nd opinion di Hospital Gleneagle, KL..

pada mula nya, doc said its maybe dermoid cyst...

but after ultrasound, doc sahkan jugak.. its thyroglossal cyst..which is the treatment is only by operation..

doc refer to the surgeon.. but keputusan utk aku buat di mana adalah hak aku..

Thyroglossal cyst (Part 3) - Alternative treatment.

**Setelah sekian lama, aku nak continue gak citer thyroglossal cyst anak aku ni.. hehe..

Sebagai seorang ibu, aku tak sanggup nak tgk anak aku kena operate leher..

Sedaya mampu, aku cuba gak cari rawatan alternative.

Start dengan operation secara batin - di sentul.. 5 kali gak aku gi, tapi, tak nampak perubahan.. masih ade jer ketul tu..


gambar semasa rawatan


then, atas khidmat nasihat seorang kakak, dia suh aku cuba satu krim bio-ever krim from Hai-O.. pon aku cuba.. walaupun krim tu mahai sropa jin..!janji cyst anak aku kecut... dari hari ke sehari, sama gak ketulan tu.....

 Krim Bio Ever




pastu, aku juga cuba jugak rawatan di Darussyifa...

Walaupun, tak nampak kesan, tapi, aku bersyukur sangat dtg ke sini, sbb dgn tak disangka, dapat Zikri bertemu dan berubat dengan Dato' Dr Harun Din.
Seolah-olah, Allah permudahkan jalan utk berjumpa ngan Dato' Dr Harun Din.. sonok nya tgk zikri di dukung.. dicium ngan tok guru...

 
 
aku letak beberapa gamabr.. tapi, gamabr ngan Dato' Dr Harun Din, tak boleh amik..