Pages

Wednesday, September 17, 2014

Farm in The City, Seri Kembangan

Dah lama tak bawak anak2 jalan.. first tatau nak gi mana.. Papa ajak ke Seremban umah Kak Combi.. tapi, bila call diorang tak der dirumah.. terus tukar perancangan bawak budak2 ke Farm in The City di seri Kembangan...

sampai pon dah ala2 nak tghari.. fuhh panas dia ya Rabbi.. biasa la kan.. mama dgn matahari allergic tak sudah2...


x amik gmbar depan main entrance pon.. sbb panas sgt kat situ...


anak2 mama dah besar... Ee pon berani dah dengan tortis...
Mama.. buaya la mama.... kimi suke tgk buaya ni.. tgk mata dia merah. sbb sakit mata

adik as well TAKUT!!!

how serious he was.. hehhe.. 

duck pulak!!!


Kimi n ee mmg suke sgt kejar burung ni...


Deer... kat sini yang bestnya kita boleh bagi makan.. humm. binatang2 ni pon mmg layan jer semua pengunjung yang nak bg makan..


adik pon nak jugakkk..!!


This is part paling best.. Longkang Fishing...!!

tak payah la pakaikan baju cantik2 sgt kalau nak dtg sini.. mmg kotor jer.. sbb diorang tembab badan diorang kat so called longkang ni..hihi


last2 bg makan kat fish besar jer la...


kat sini hakimi sgt suka nak pegang DUCK!!.. oh no.. ni bukan duck la kimi... ni chick!

risau jer takut si ayam ni mati kang kene penyek ngan kimi


see how brave anak mama.. hahah. brave la sgt

mama pon tatau apa nama binatang nih..

cececece.. pegang ular tu.. huhu.. mama tanak dekat..!!!


Last but not least...!! we are one HAPPY FAMILY!!

Red Velvet Muffin.. Nyummy!!!

bila tgk2 gallery fon ni, ternampak plak gambar2 ni..

la juga tak buat muffin red velvet ni. heheh.. dah rasa tetiba teringin pulak nak buat RV muffin ni... 

tgk la kalau sempat ke kedai kek, jadi lah RV ni hujung mggu ni..

whoaa.. tak sabar nak tgggu hujung minggu...

semangat tak,,? siap deko n letak dalam proper bekas,.. bawak 1 bekas ke Office..
siap ada yg tanya - amik order tak?? OMG saya sangat amatur.. !

ni masa mula2 belajar buat.. mana ada piping bagai.. guna ja garpu buat corak...haha.. abih cantik la konon kann..

erkk.. tetiba... ada moist choc cake kat sini.. kikiki.. :-) pun sedap gak ni...



Friday, September 12, 2014

Hari Raya dengan BFF

lama sangat tak jumpa kawan2 lama ni..

akhirnya dapat jugak planned walaupon tak cukup corum!!!

Beri Kami peluang bergambar

along lahda.. along llyza.. dan sejetonn



bulat deh  muka akuu

kami lagiii.. 


poah takde.. next raya kita plan lagi yer.. rumah org lain pula....sapa nak jadi hostt??

Serba Sedikit Kenangan Hari Raya 2014

banyak sangat entry terrrhutang aku yang aku mmg tak reti camana nak cerita lagi dah..

tak pe la. biar lah jadi "sejarah" jer kot.. hehe

kali ni, just nak update gambar hari raya jer kot..hehhe..

walupun aidilfitri dah lama abis,, 

biarlah gambar ni menjadi kenangan abadi dalam blog chek ni..


betapa susahnya nak bergambar elok2

ni hero sulung mama..

oh my dedek

dedek tanak pakai songkok dah

always be my man

last but not least.. mama love papa forever